Record de candidaţi la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60.000 de absolvenţi de clasa a XII-a au intrat de astăzi în probele scrise ale examenului de Bacalaureat. În Capitală, anul acesta, s-a înregistrat un record în privinţa elevilor înscrişi în cea de-a doua sesiune, jumătate dintre tinerii care au susţinut examenul în vară nereuşind să promoveze.

BAC 2010: Elevii au picat pe capete în Capitală. Cea mai mică promovabilitate de după Revoluţie

780 de absolvenţi arădeni dau azi proba scrisă la română la bacalaureatul de toamnă

La Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau“ din sectorul 2 al Capitalei, 345 de tineri au susţinut astăzi Bac-ul. „Am luat nota 3 la română în vară. Sper ca de această dată să am noroc, să trec. Am învăţat puţin în  urmă cu mai mulţi ani. Un astfel de exemplu este Adrian Pencea, în vârstă de 38 de ani.

Bărbatul este absolvent al promoţiei 1994 şi, anul acesta, şi-a luat inima în dinţi şi s-a prezentat la examen. „M-am lovit de faptul că nu am Bacalaureatul. Lucrez ca mecanic şi şofer şi am 1.200 de lei lunar. Am venit să dau examenul pentru un salariu mai mare. În 1994 când trebuia să dau Bac-ul, s-au introdus probele orale şi din cauza asta am renunţat“, a spus Adrian.

Susţinerea probei scrise la limba şi literatura maternă va avea loc mâine, iar a probei obligatorii a profilului, poimâine. Ultima probă scrisă, cea la alegere a specializării va avea loc, vineri, 3 septembrie. Primele rezultate vor fi afişate la 5 septembrie şi tot atunci, în intervalul 16.00 - 20.00, vor fi depuse contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate între 7 şi 8 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 9 septembrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite