UPDATE Firma RODIPET, luată la puricat de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Percheziţii la RODIPET, reţeauna naţională de distribuţie a presei, şi în alte 24 de imobile. Procurorii investighează falimentarea RODIPET, vizaţi fiind fratii Awdi din Liban, patronii reţelei.

UPDATE 9.06 Percheziţii în Bucureşti, Constanţa şi Ilfov

Percheziţiile domiciliare au fost făcute pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa şi Ilfov, în vederea documentării activităţii infracţionale desfăşurate de grupul infracţional organizat ce a avut ca scop însuşirea, folosirea şi traficarea activelor SC RODIPET SA, (actual SC NETWORK PRESS CONCEPT SA) şi transferul ulterior al sumelor de bani şi bunurilor cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunilor, conform unui comunicat emis de DIICOT.

Citeşte şi:
Mascaţii au descins la hotelul Caraiman din staţiunea Mamaia

Politică de falimentare

Cercetările efectuate până la această dată au stabilit faptul că în toată perioada post-privatizare, respectiv ulterior încheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC RODIPET SA, profitând de inexistenţa controlului post-privatizare, a controalelor vizând respectarea regulilor financiare dar şi de poziţia dominantă în AGA, au desfăşurat o politică de falimentare a societăţii concretizată în încheierea unor contracte de împrumut, consultanţă, reprezentare, vânzare, prestări servicii, total defavorabile societăţii.

Prejudiciu de peste 35 de milioane de euro

În această modalitate membrii grupului infracţional coordonaţi de învinuiţii Awdi Hassan şi Awdi Mehdi au procedat la cauzarea unui prejudiciu în sumă totală de 35,5 milioane euro.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 9 persoane, care au fost ridicate şi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, iar intervenţia s-a realizat cu sprijinul Jandarmeriei Române.
Suportul tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

Reprezentanţi DIICOT efectuează în această dimineaţă percheziţii în 24 de locaţii unde se află sedii ale Rodipet. Anchetatorii se află şi la această oră în sediile repective de unde strâng date pentru dosar. Mai multe birouri au fost sigilate.

Foarte bogată în momentul privatizării, societatea RODIPET se află în prezent în stare de faliment.

Vom reveni cu amănunte!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite