Povestea eroului înecat în râul Colentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenii lui Marian, tânărul care a murit duminică seara încercând să salveze un pescar, spun că era cuminte şi altruist. Ei povestesc că, în urmă cu zece ani, pe când jucau fotbal la Petrăchioaia, Marian le-a sărit în ajutor când nişte băieţi mai mari voiau să-i bată. Bucureşteanul era un bun luptător, dar îşi vedea mereu de treaba lui.

Marian Viorel Damian (27 de ani) era originar din Voluntari, dar se mutase în cartierul Colentina în urmă cu trei ani, la părinţii soţiei sale, Ioana. Totuşi, majoritatea prietenilor săi au rămas în oraşul ilfovean, pe strada Intrarea Nicolae Bălcescu, „uliţa copilăriei“, unde îşi amintesc toţi de el cu părere de rău. Foştii lui tovarăşi de joacă stăteau, ieri, pe stradă şi povesteau cu tristeţe despre băiat.

„Îl ştiu de peste douăzeci de ani. Avea un suflet bun. Îmi plăcea de el pentru că îşi vedea mereu de treabă şi încerca să evite scandalul“, spune Marinică, un băiat din cartier. El povesteşte că pe când erau în liceu, Marian juca mereu fotbal cu ei pe terenul din capătul străzii. „Stătea în poartă. Era înalt şi apăra bine“, îşi aminteşte Marinică.

„Unde este dreptatea?!”
În urmă cu vreo zece ani, pe când echipa din cartier a jucat împotriva unor băieţi din comuna ilfoveană Petrăchioaia, Marian le-a sărit în ajutor colegilor săi, când membrii celeilalte echipe voiau să-i ia la bătaie. „Deşi avea un defect la picioare, se bătea foarte bine. Oricum, nu provoca niciodată scandal. Era mai retras defel şi nu supăra pe nimeni“, îşi aminteşte şi Ion, un alt băiat din zonă.

Părinţii, cei doi fraţi şi rudele mai apropiate erau ieri în ograda de pe Intrarea Nicolae Bălcescu, unde Marian şi-a petrecut cei mai frumoşi ani. „Unde este dreptatea, dacă Dumnezeu l-a luat în timp ce încerca să ajute un om?!“, spunea cu tristeţe o verişoară de-a sa.

Mama lui Marian era distrusă şi nici nu mai putea să vorbească de atâta durere. În noaptea de duminică spre luni a venit salvarea pentru că i s-a făcut rău de mai multe ori, de atâta suferinţă.

Acum, toţi aşteaptă ca trupul neînsufleţit al eroului care s-a stins mult prea devreme să fie adus acasă de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“, unde i se face autopsia, pentru a-l înmormânta creştineşte.

A sărit, deşi nu prea ştia să înoate!
Marian şi-a pierdut viaţa duminică-seara, în jurul orei 22.00. Tânărul se ducea împreună cu soţia sa, Ioana, spre cartierul Colentina. La un moment dat, Marian a văzut cum un pescar, care se afla pe malul râului, la aproximativ zece metri de pod, a alunecat în apă.

Bărbatul a fugit spre el pentru a-l scoate din râu, deşi soţia sa a insistat să nu o facă. Marian nu prea ştia să înoate, dar s-a gândit că poate da o mână de ajutor înainte ca bătrânul pescar să ajungă să se îndepărteze de margine.

Din păcate, în momentul în care s-a apropiat de mal, tânărul s-a dezechilibrat şi a căzut şi el în apele reci ale râului. Pescarul, Eugeniu Butuc, în vârstă de 56 de ani, a reuşit să ajungă la mal şi s-a salvat de unul singur. Salvatorul nu a mai reuşit, însă, să iasă la suprafaţă.
 
Pescarul salvat, în stare de şoc
Eugeniu Butuc (foto), bărbatul salvat de Marian, vine foarte des să prindă peşte în râul Colentina. „Colegii” săi, alături de care pescuişte de ani buni, spun că de când s-a petrecut nefericitul incident, n-a mai ieşit din casă. „Este în continuare foarte speriat şi regretă enorm că a murit băiatul acela care a vrut să-l ajute“, a spus nea Victor.

NU RATA:

Un copil de doi ani a murit inecat într-o groapă plină cu apă de ploaie

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite