VIDEO MITING RĂSUFLAT Doar 50 de poliţişti au venit la protestul din Bucureşti. Organizatorii anunţaseră 1.000 de participanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Naţional al Politistilor a anunţat încă de săptămâna trecută că va organiza astăzi o acţiune de protest în faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, începând cu ora 11.30. La acesta ar putea participa aproximativ 1.000 de oameni ai legii din Bucureşti şi judeţele: Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Teleorman.

UPDATE ora 12.15: La miting s-au adunat circa 50 de poliţişti din Bucureşti, Giurgiu şi Dâmboviţa. Potrivit reprezentanţilor din cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, mulţi au preferat să nu vină la demonstraţie din cauza unor posibile presiuni făcute din interior, asupra acestora. Protestatarii au venit în Piaţa Revoluţiei cu pancarte în limbile română şi engleză.

Oamenii legii sunt nemulţumiţi de tăierea normei de hrană care a fost anunţată de ministrul Administraţiei şi Internelor săptămâna trecută.

Astfel, de la 700 de lei pe lună cât era norma de hrană, oamenii legii vor primi, cel puţin luna aceasta, 130 de lei.

Marin Gruia, preşedintele SNPPC: „Astăzi ne vom strânge aproximativ 500 de persoane, urmând ca mâine să vină peste 2.000. Cerem autorităţilor să găsească altă soluţie decât reducerea acestei norme de hrană. Oricum, ministrul a spus că se va reveni la vechea normă în trimestrul al treilea, în funcţie de buget. Această măsură nu este legală, întrucât nu s-a emis un act administrativ de către ministru, ci doar o notă de raport“.

Citeşte şi: Zeci de poliţişti ieşeni vor picheta mâine sediul MAI

El a mai spus că o treime dintre poliţişti au ajuns la 1.000 de lei salariul, ajungând la aproximativ jumătate din cât aveau înainte.

Pe site-ul SNPPC este menţionat faptul că „prezenţa va fi în ţinută civilă (vestă SNPPC, şepcuţă) şi cu cât mai multe accesorii (bannere, panouri, steaguri, fluiere etc.)“.

Solicitările principale ale SNPPC au fost discutate şi înmânate ministrului Igaş, la întâlnirea pe care SNPPC a provocat-o în după amiaza de 2 iunie. Acestea sunt:
1. Cererile de suspendare, pe termen de 2-3 ani, formulate de către doritorii individuali, vor fi luate în considerare şi operate, urmând ca după scurgerea perioadei convenite, personalul suspendat să poată fi reîncadrat în structurile M.A.I.

2. Absolvenţii instituţiilor de învăţământ ale M.A.I. să nu mai fie obligaţi să plătească penalizări legate de taxele de şcolarizare, dacă părăsesc sistemul înainte de perioada contractată.

3. M.A.I. să facă propuneri legislative pentru ca personalul pensionat, de acum înainte, în cadrul reorganizării M.A.I. să aibă garantate salariile compensatorii, anulate pe durata anului 2011; urmând ca acestea să intre în plată după 1-2 ani de la data pensionării.

4. Returnarea, până la data de 5 iulie, a.c., a diferenţei de plată la norma de hrană, precum şi a restului de bani pentru echipamentul cuvenit pentru anul 2010.

Pentru mâine, tot la ora 11.30, membrii sindicatului au anunţat un miting de susţinere a soluţiilor concrete formulate de ei, drept primă formă de evitare a disponibilizării masive de personal.

Aici vor participa poliţişti şi personal contractual din toata tara.

Afectaţi de tăieri sunt poliţiştii, jandarmii, pompierii şi poliţiştii de frontieră.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite