Zeci de poliţişti ieşeni vor picheta marţi sediul MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrtivit liderului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Iaşi cel puţin 50 de poliţişti vor participa marţi la acţiunea de pichetare a sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor de la Bucureşti. Vasile Ciuhureanu nu exclude posibilitatea ca numărul nemulţumiţilor care vor merge marţi în Capitală să fie mult mai mare. 

Liderul de sindicat Vasile Ciuhureanu spune că cea mai mare problemă cu care se confruntă oamenii legii de la Iaşi este imposibilitatea achitării la timp a ratelor la bănci fapt ce a dus deja la situaţii dramatice în rândul familiilor unor poliţişti.

„Sunt soţii de poliţişti care au fost nevoite să plece la muncă în Spania sau Italia. În acest fel se destramă familii. Sunt şi poliţişti care şi-au dat demisia şi au plecat în străinătate. Totodată sunt câteva zeci de rapoarte ale unor poliţişti care au solicitat să li se aprobe concediile fără plată pentru a putea munci în altă parte", a spus Vasile Ciuhureanu.

Citeşte şi: Protest inedit la Iaşi: Poliţiştii predau pixurile şi carneţelele UPDATE

Acesta speră ca marţi să facă parte din grupul de reperezentanţi care va discuta cu Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor, în speranţa că se vor găsi soluţii salvatoare. Liderul sindical spune că reducerea temporară a normei de hrană, anunţată săptămâna trecută de pentru poliţişti i-a adus pe aceştia la limita răbdării.

Comisarul şef Ioan Scripniciu, şeful IJP Iaşi, spune că, în cazurile excepţionale, se vor găsi soluţii pentru a-i ajuta pe poliţiştii ieşeni. „Este o chestiune de moment. Vom găsi soluţii pentru cei care au situaţii extreme. În principiu va trebui să-i ajutăm cu bani. Ne împrumutăm de la bănci, CAR-uri. Sper ca oamenii să înţeleagă", a spus Ioan Scripniciuc.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite