Piaţa Obor, deschisă doar pentru legume şi fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LANSARE Parterul Pieţei Obor este inaugurat astăzi, după mai bine de doi ani de lucrări. Bucureştenii vor trebui să mai aştepte până în decembrie pentru a cumpăra de aici lactate şi carne. În noua piaţă se află doar producători, astfel încât preţurile sunt mai mici decât cele practicate până acum de către intermediari.

Noua Piaţă Obor şi-a deschis porţile astăzi, începând cu ora 10.00. Inaugurarea este bine venită pentru gospodinele care nu au apucat să-şi pregătească încă borcanele cu provizii pentru iarnă deoarece vor găsi în noua hală legume şi fructe direct de la 500 de producători.

Citiţi şi:

Toamna se numără târgurile Capitalei

„Am eliminat intermediarii şi pe cei care măreau preţurile artificial tocmai pentru a creşte calitatea produselor, iar preţul să devină şi mai accesibil“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2, Anatol Albu.

Deocamdată, primul şi al doilea etaj al clădirii, acolo unde se vor comercializa lactate, carne şi peşte, respectiv obiecte de uz casnic, rămân închise pentru a se finaliza lucrările. Autorităţile estimează că vor fi gata în luna decembrie şi spun că lucrul la cele două etaje nu va deranja în niciun fel comerţul de la parter.

Inaugurarea pieţei se face într-o atmosferă de sărbătoare. „Vom avea «Luna Recoltei», asta înseamnă că fiecare zi va fi dedicată unui anumit produs şi acela va domina în piaţă. Vor fi mai mulţi producători care vor vinde, spre exemplu, cartofi, iar preţul evident că va scădea“, a mai spus Anatol Albu.
În cei aproximativ 4.000 de metri, cât reprezintă parterul clădirii, vor fi amenajate aproximativ 500 de tarabe, 21 de „prisme“, adică piramide de legume şi fructe, iar afară vor fi alte 20 de căsuţe din lemn unde se vor comercializa produse de artizanat.

Zvon: piaţa se închide peste o lună
Deşi sunt zvonuri cum că piaţa Obor se va închide peste o lună şi va fi transformată în mall, purtătorul de cuvânt al primăriei de sector ţine să le contrazică.

„Nu s-a pus niciodată problema transformării într-un mall. Peste o lună, activitatea pieţei se va desfăşura în mod obişnuit. Deocamdată avem încheiate contracte cu producătorii doar pe o lună pentru că există producători care poate că nu vor mai avea produse peste o lună “, a explicat Albu. El a adăugat că preţul de închiriere al unei tarabe este de 15 lei pe zi.

De cealaltă parte, preşedintele Asociaţiei Frontului Negustoresc Obor, Mircea Gheorghiu, a declarat că noile tarabe sunt foarte mici, comercianţii fiind nevoiţi să-şi închirieze câte două, iar mai nou se percepe taxa de înmagazinare de cinci euro pe metru pătrat. „Se ajunge astfel cam la o sută de lei pe zi de comerciant, ceea ce este mai mult decât până acum“, a declarat Gheorghiu.

La sfârşitul anului se va comercializa şi carne
În luna decembrie se vor deschide şi cele două etaje ale clădirii. La primul etaj vor fi spaţii comerciale pentru carne şi preparate din carne, brânzeturi şi lactate, iar la etajul doi se vor vinde articole de uz gospodăresc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite