Toamna se numără târgurile Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producători din toate regiunile ţării vin în acest weekend în Capitală pentru a le vinde bucureştenilor produse din recolta de toamnă. Muzeul Ţăranului Român, Piaţa Drumul Taberei, Parcul Obor şi parcarea de la Afi Palace Cotroceni sunt doar câteva dintre locurile care vor găzdui târguri.


La Muzeul Ţăranului Român, meşteşugarii şi ţăranii din toate colţurile ţării vor veni în weekend cu bunătăţi tradiţionale. Bucureştenii vor găsi aici zacuscă, pâine coaptă pe ţest, gogoşi, papanaşi, purcei la proţap, smântână făcută în casă, unt bătut, must pasteurizat, pastramă de berbecuţ, brânză de capră cu diferite arome, pricomigdale şi caşcaval afumat cu chimen. La târg vor fi şi carpete olteneşti, icoane pictate manual, laiţe sculptate, dar şi câteva ansambluri folclorice care vor încinge atmosfera cu dansuri şi voie bună.

Festivalul berii la Afi Palace Cotroceni

Începând de astăzi, la Zone Arena are loc sărbătoarea recoltei. Evenimentul este o combinaţie între un festival de bere şi tradiţionala sărbătoare a recoltei. În cadrul festivalului vor avea loc pieţe cu produse agroalimentare şi produse tradiţionale româneşti. Vor fi şi spectacole de muzică populară şi pop. Adevăratul festival al berii va avea loc la Afi Palace Cotroceni, care se desfăşoară începând de astăzi şi până duminică. Parcarea mallului se va transforma într-o imensă berărie, unde iubitorii acestei băuturi vor putea să deguste din sortimentele puse la dispoziţie de producătorii interni şi internaţionali.

Sărmăluţe din Maramureş în Drumul Taberei

„Sărbătoarea Recoltei“ se deschide astăzi în Piaţa Drumul Taberei. Târgul se va desfăşura timp de două săptămâni şi îi aşteaptă pe bucureşteni să deguste şi să cumpere din roadele toamnei: legume şi fructe de cea mai bună calitate, direct de la producători, miere şi produse apicole, pâine tradiţională românească, suc natural de mere, palincă de Maramureş şi ţuică de Argeş, brânză şi produse din carne din zonele Branului şi Sibiului. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de grătarele încinse pe care vor sfârâi mititeii şi fripturile rumenite pe jar, de must, vin şi pastramă, de prăjiturile de casă şi sarmalele pregătite la faţa locului de gospodinele maramureşene.

Iubitorii de antichităţi vor putea vizita, de astăzi până duminică, cele aproximativ 100 corturi amenajate pe aleile Parcului Obor şi alte zece standuri din incinta Primăriei Sectorului 2. Cu toţii vor avea ocazia să negocieze achiziţionarea diverselor obiecte de artă, cărţi, fotografii, mobilier de epocă, costume vechi, numismatică şi bijuterii.


Se deschide Piaţa Obor

Parterul Pieţei Obor se deschide mâine, după doi ani de lucrări, cu „Luna recoltei“, un târg de toamnă la care vor participa ţărani din toate colţurile ţării şi care vor vinde marfa la preţ de producător.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite