200 de profesori protestează astăzi la Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de cadre didactice cărora li se vor alătura tineri de la Uniunea Naţională a Studenţilor din România au organizat, astăzi, de la ora 11.00 un protest de amploare cerând demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Cadrele didactice s-au adunat încă de aseară, de la ora 21.00, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi au spus că nu vor pleca până când Daniel Funeriu nu va renunţa la demnitatea de ministru al Educaţiei.

Protestul cadrelor didactice s-a încheiat târziu în noapte şi s-a reluat în această dimineaţă. Potrivit reprezentanţilor sindicaliştilor, profesorii au făcut toate demersurile pentru a obţine autorizaţie pentru  un protest mai amplu, programat pentru astăzi, la ora 11.00.

Liderii din sindicat nu vor ca ministrul să-şi asume răspunderea pe legea educaţie. Ei cer de asemenea ca salariile sa revină la valoare de dinainte de scăderea cu 25%.

„Avem semnale de la profesorii din ţară“

 „La Ministerul Educaţiei aşteptăm astăzi peste 500 de oameni din toate cele patru federaţii sindicale. Avem semnale şi de la profesorii din ţară care vor picheta la inspectorate“, a declarat, pentru „Adevărul“, reprezentantul Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu.

În ciuda apelurilor profesorilor, Daniel Funeriu nu a venit să discute aseară cu oamenii adunaţi în faţa ministerului. Acţiunea dascălilor este susţinută şi de preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor din România, Mihaela Gună.

Decizia de a declanşa protestul spontan de aseară a fost luată în urma întâlnirii liderilor federaţiilor sindicale din învăţământ.

Mii de dascăli bihoreni au confirmat că vor participa la miting și că vor face grevă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite