FOTOGALERIE 14 poliţişti şi instructori auto, învinuiţi că au acordat ilegal carnete de conducere. Vezi câţi bani cereau viitorilor şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii desfăşoară în această dimineaţă percheziţii la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Capitală. Percheziţiile vizează mai mulţi angajaţi ai Serviciului.

Ei sunt supecţi că ar fi acordat permise de conducere fără respectarea legii. 14 oameni au fost puşi sub învinuire, iar 24 au fost aduşi la sediul DGA pentru audieri.

image

Pretindeau 300 de euro

În dosar sunt anchetaţi atât agenţi de poliţie, cât şi instructori auto. Aceştia din urmăsunt cercetaţi pentru trafic de influenţă, pentru că pretindeau că au cunoştinţe în rândul oamenilor legii, pentru a facilita obţinerea permiselor unor cursanţi.

Iaşi: Un Poliţist din „lotul Rutiera" a fost acuzat a doua oară de luare de mită

Ei sunt învinuiţi că au pretins sume cuprinse între 250 şi 300 de euro pentru examenul de traseu. Infracţiunile au avut loc în perioada iulie-decembrie 2010, au declarat, pentru „Adevărul de Seară“, surse apropiate anchetei.

image

Potrivit autorităţilor, timp de mai multe luni au fost adunate probe cu privire la persoanele care sunt învinuite că au eliberat permise false de conducere.

Tot astăzi, anchetatorii fac şi percheziţii domiciliare. De asemenea, sunt verificate şi patru maşini ale unor ofiţeri din cadrul Serviciului Permise. Anchetatorii verifică şi documentele şi calculatoarele aflate în obiectivele vizate.

image

Cercetările sunt realizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.

Permise ilegale şi la Argeş şi Constanţa
Anul trecut, un mare scandal a zguduit Serviciul de Pemise Auto Argeş când 3.500 de carnete de conducere au fost eliberate ilegal.

image

FOTOGRAFII: Lucian Muntean

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, dar şi mai mulţi lăutari şi fotbalişti printre care Gheorghe Lambru, Vali Vijelie, George Udilă, dar şi Ciprian Marica, Cristi Pulhac, Adrian Ropotan sau jucătorul echipei Dinamo, Cosmin Moţi şi-au luat permisele auto de la Piteşti.

Anchete similare au mai fost şi la serviciile de permise din Cluj şi Constanţa.

Vom reveni cu amănunte

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite