Iaşi: Un Poliţist din „lotul Rutiera“ a fost acuzat a doua oară de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melniciuc (medalion) este deja judecat pentru luare de mită
Melniciuc (medalion) este deja judecat pentru luare de mită

Unul dintre cei 14 agenţi trimişi în judecată din noiembrie anul trecut pentru mai multe fapte de corupţie s-a mai ales cu un proces. Agentul Marius Melniciuc este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi că ar fi cerut de la un şofer bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. Acesta a mai fost acuzat şi de fals intelectual şi uz de fals.

Citeşte şi: Un poliţist din „lotul Rutiera", cercetat pentru luare de mită

Procurorii arată în actul de trimitere în judecată că pe 28 iulie 2009, agentul Marius Melniciuc i-ar fi cerut lui Mihai B., pe care îl trăsese pe dreapta şi a cărui maşină avea numerele de înmatriculare expirate, suma de 700 de lei pentru a nu-i face proces verbal pentru această infracţiune.

Anchetatorii spun că agentul i-ar fi scris totuşi un proces verbal şoferului, menţionând în mod nereal că ar fi condus în aceeaşi zi un alt autoturism fără să poarte centura de siguranţă, şi că i-ar fi dat pentru acest lucru un avertisment.

„Este un abuz. Denunţătorul a vrut să se răzbune“

Agentul ar mai fi menţionat în mod nereal în procesul verbal prezenţa ca martor a lui Constantin Ovidiu Negru. Procurorii l-au trimis şi pe acesta din urmă în judecată pentru complicitate la fals intelectual şi mărturie mincinoasă. Totodată, anchetatorii susţin că agentul ar fi falsificat prin omisiunea inserării în raportul de activitate a infracţiunii săvârşite de şofer.

În faţa anchetatorilor, agentul a negat că ar fi cerut bani de la Mihai B. „Este un abuz. Denunţătorului a vrut să se răzbune pentru că clientul meu nu a vrut să închidă ochii la infracţiunea pe care o comisese, respectiv cea de conducere a unui autoturism cu numere expirate. În ceea ce priveşte restul acuzaţiilor aşteptăm să vedem rechizitoriul", a spus Radu Irimia, avocatul lui Marius Melniciuc.

„Afacere" stricată de şeful denunţătorului

Procurorii susţin că Melniciuc i-ar fi spus şoferului că „există o problemă dar că se poate rezolva şi altfel". Cei doi şi-ar fi stabilit ca loc de întâlnire pentru a aranja treburile zona „Tamaz".

Anchetatorii mai spun că, încercând să facă rost de bani, şoferul a apelat la ajutorul şefului său care l-a îndemnat să anunţe Poliţia. În cele din urmă acesta l-ar fi însoţit la întâlnirea cu Melniciuc. 

Agentul, mai reţin oamenii legii, i-ar fi reproşat lui Mihai B. faptul că nu venise singur şi i-ar fi cerut să vină a doua zi la Poliţie pentru că i se va întocmi un dosar penal.  După aceea, poliţistul s-ar fi dus la birou pentru a-i completa un proces verbal pentru infracţiunea de conducere a maşinii cu numerele expirate.

Şoferul a făcut ulterior un denunţ împotriva poliţistului iar anchetatorii au înregistrat o discuţie dintre cei doi, în care denunţătorul a insistat pe lângă omul legii pentru a aranja treburile.

„Da' n-ai ce să mai discuţi. De acuma-i tardiv... am tăiat dovada... Eu, să nu mă înţelegi greşit, până la urmă făceam aşa. Da' ţi-am spus să vii singur. Tu ai venit în doi. Deci... Treburile astea nu se fac cu mai mulţi oameni", se arată în transcrierile discuţiilor dintre denunţătorul Mihai B. şi agentul de la Rutieră, menţionate în actul de trimitere în judecată.

Agentul Marius Melniciuc este judecat şi alături de 13 colegi pentru infracţiuni de corupţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite