UPDATE Surse: Polițiștii corupți primeau spăgi de 3.000 de euro pentru înmatricularea mașinilor furate. 37 de persoane sunt urmărite penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii fac verificări în urma unor dosare aflate în cercetare pentru furtul unor mașini de lux care erau furate din Italia sau Spania și erau înmatriculate în România. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 37 de persoane. Dintre care trei angajaţi RAR, trei agenţi de poliţie şi un jandarm.

VEZI ȘI: VIDEO Bişniţă cu bonuri de ordine la Înmatriculări Auto

UPDATE ORA 11.00 „Instituția noastră nu a fost informată oficial despre percheziții și eventualele acuzații la adresa unor colegi. De la sediul nostru nu  s-au ridicat documente și niciun angajat nu a fost chemat pentru audieri“, a declarat comisarul Mihai Enache, eful Biroului de Relaţii Publice Direcţia Regim Permise de Conducere Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

UPDATE ORA 10.50 Surse din rândul anchetatorilor spun că polițiștii implicați în acest caz primeau șpăgi de 2-3.000 de euro pentru înmatricularea mașinilor furate sau închiriate din străinătate. În przent, perchezițiile continuă la domiciliile suspecților.

UPDATE ORA10.30  În total, 44 de persoane vor fi aduse la audieri la Direcția Generală Anicorupție din Capitală. În afara acestora de ei, alți trei polițiști de la Permise Auto Pipera și trei de la Registrul Auto Român. Anchetatorii au descoperit că faptele au vizat înmatricularea cu acte false a 15 mașini, iar prejudiciul este în valoare de 200.000 de euro. Autoturismele erau aduse din Bulgaria, Croația, Serbia după ce erau furate sau închiriate.

UPDATE 10.20 Potrivit unor surse judiciare, fostul portar Cristian Munteanu va fi audiat în dosarul înmatriculărilor de maşini furate. El a mai fost audiat şi în luna aprilie, după ce a fost suspectat că a cumpărat o maşină de lux, mai precis un Audi A8, de la o reţea de hoţi.

La acțiune participă procurori de la Direcția generală Anicorupție și de la Direcția de Combatere a Criminalității, procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dar și forţele speciale ale Jandarmeriei Române și al specialiștilor din cadrul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna si cu sprijinul tehnic al Serviciului Roman de Informații.

Anchetatorii au emis 50 de mandate de aducere dintre care 36 pentru învinuiţi. Procurorii caută o rețea de hoți de mașini de lux care se foloseau de acte false pentru înmatricularea unor mașini care erau furate din străinătate.

Potrivit DGA, în cursul acestei luni Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 36 de persoane pentru comiterea unor infracţiuni de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.

Aceste infracţiuni au fost săvârşite în perioada anilor 2009-2011. Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite