Moment istoric cu Bob Dylan la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două ore, românii au ascultat piese celebre şi au vibrat pe sound-urile muzicuţei marelui compozitor şi interpret. Aproximativ 10.000 de spectatori s-au aflat aseară la Zone Arena, locul unde a avut loc primul concert din România semnat Bob Dylan.

Citiţi şi

Bob Dylan, prima dată pe pământ românesc

După ce formaţiile Bucium şi Nicu Alifantis & Zan au „jucat” primele două acte ale serii, la ora 20.30, odată cu apusul soarelui, a urcat pe scenă trupa dirijată de Bob Dylan, ajuns la vârsta de 69 de ani.

Maestrul de ceremonii a purtat un costum negru stilizat şi o pălărie albă cu boruri largi, ca un amiral al scenei muzicale. Distinct, „aghiotanţii” săi au îmbrăcat costume gri. Fără niciun fel de introducere, celebrul refren al piesei „Rainy day woman”, „Everybody must get stoned”, a deschis recitalul marelui muzician.

Câteva reflectoare pe scenă au constituit decorul minimalist. Două monitoare uriaşe flancau scena, dar au rămas acoperite cu o pânză neagră pe tot parcursul serii, cei mai îndepărtaţi spectatori nevăzând decât umbra unei legende pe fundal.

„Naţionala” de fani

Bob Dylan a interpretat cuminte şi fără cusur la pian, chitară şi muzicuţă piese noi, dar şi mai vechi, reorchestrate. „Aşa se comportă el de fiecare dată, adică nu interacţionează cu publicul? Sună bine, dar mă aşteptam să ne adreseze câteva cuvinte”,a  spus nedumerită o tânără de 24 de ani.

„Excepţional”, au strigat câţiva fani, care au început să danseze când au auzit primele acorduri ale piesei „Just like a woman”. Atunci, toţi cei prezenţi au cântat refrenul, Dylan lăsând loc de pauză pentru ca spectatorii să poată îngâna versurile. A urmat „Highway 61 Revisited”.

Pentru a fi în ton cu veşnicul militant american, unii şi-au scos iile de la naftalină, iar cei în vârstă prezenţi la show au aplaudat tot concertul şi au dansat. Frenezia i-a cuprins pe toţi la piesa „Ballad of a Thin Man”. Publicul a început să tropăie puternic pe podeaua flotantă de la Zone Arena.

„Mulţumesc, prieteni!”

După câteva momente de linişte şi întuneric, cei şase muzicieni şi-au făcut apariţia pentru două bis-uri. „Mulţumesc, prieteni!” au fost singurele cuvinte adresate de Bob Dylan publicului din România, după care i-a prezentat pe cei cinci parteneri de scenă: Stu Kimball (chitară electrică, chitară acustică), Donnie Herron (chitară cu pedală, vioară, mandolin electrică, banjo), Charlie Sexton (chitară, dobro), Tony Garnier (chitară bass, stand-up bass) şi George Receli (tobe).

„Like a rolling stone” a stârnit aplauze, iar după finalul impresionant cu „All along the watchtower” spectatorii s-au lăsat greu duşi din faţa scenei. Pentru că luminile nu se aprindeau, aplaudau în speranţa că idolul lor va mai cânta ceva. „Putea să mai aleagă o piesă din cele 34 de albume”, a spus Liana, o tânără de 28 de ani.

După concert, o mare de oameni ca un furnicar s-a împrăştiat în Bulevardul Barbu Văcărescu. Unii erau veseli, alţii dezamăgiţi. „Mi s-a părut cam răguşit!”, spunea un domn în vârstă. „Tu trebuie să-l ştii mai bine, că l-ai ascultat dintotdeauna”, i-a răspuns fiul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite