Metroul va circula în Drumul Taberei în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metrorex va desemna până la sfârşitul anului constructorul pentru linia de metrou Universitate - Drumul Taberei, urmând ca linia să fie pusă în funcţiune în 2015.

Mai citeşte: Metroul aduce panică în Drumul Taberei

"În noiembrie sau decembrie vom şti cei doi câştigători pentru cele două loturi ale licitaţiei pentru magistrala V (care face legătura între Universitate şi Drumul Taberei - n.r.)", a declarat marţi, la Zilele Feroviare, directorul general al Metrorex Gheorghe Udrişte.
El a menţionat că la sfârşitul lunii octombrie Metrorex va finaliza lista scurtă a ofertanţilor, compusă din şase consorţii pentru fiecare lot.
"Nu pot preciza lista consorţiilor, dar sunt şi companii româneşti. Ei au solicitat multe clarificări şi prelungirea termenului de depunere a ofertelor finale cu 20 de zile, astfel că la sfârşitul lunii vom avea lista scurtă a concurenţilor", a mai spus Udrişte.

Linie de metrou până la Otopeni


Directorul Metrorex a adăugat că în prezent compania pregăteşte termenii de referinţă şi licitaţia pentru selectarea consultantului tehnic pentru construcţia liniei de metrou care va face legătura cu aeroportul Otopeni.

"Consultantul va decide traseul, şi anume dacă linia va pleca de la 1 Mai sau Piaţa Victoriei. Sperăm să îl selectăm în primăvara anului viitor", a mai spus Udrişte.

Proiectul magistralei Drumul Taberei-Universitate, realizat din credite externe şi alocaţii bugetare, este estimat la 883 milioane euro, din care 395 milioane euro sunt asigurate printr-un împrumut acordat de Banca Europeană de Investiţii.

Traseul va uni Ghencea cu Pantelimonul

Tronsonul, care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometri şi 14 staţii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Râul Doamnei, Brâncuşi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Haşdeu, Cişmigiu şi Universitate 2, iar de la Piaţa Universităţii va fi realizată o legătură cu cartierul Pantelimon.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite