Medici specialişti: Mădălina Manole ar fi trebuit să fie internată forţat la psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii specialişti sunt de părere că, după ce a încercat să se sinucidă de trei ori, Mădălina Maniole ar fi trebuit să fie internată la psihiatrie, pentru a se putea preveni decesul de acum câteva zile.

Specialiştii susţin varianta că artista ar fi putut fi internată chiar şi împotriva voinţei sale, având în vedere numărul mare al tentativelor de suicid. Conform declaraţiilor medicilor de specialitate, legea privind sănătatea mintală permite internarea  forţată într-un spital de psihiatrie a unui pacient.

Mai citiţi şi:

Asociaţia T.A.T.A.: "Părinţii Mădălinei greşesc atunci când îşi acuză ginerele"

EXCLUSIV Cine este femeia care i-a procurat Mădălinei substanţa cu care s-a sinucis

O NOUĂ SINUCIDERE MARCA MĂDĂLINA MANOLE ÎN IALOMIŢA:

În opinia medicului psihiatru şi psihoterapeut Eugen Hriscu, Mădălina Manole ar fi trebuit să-şi sărbătorească ziua de naştere, 14 iulie, dată la care artista s-a sinucis, "într-o rezervă de la Spitalul de Psihiatrie Obregia". Hriscu spune că astfel s-ar fi putut evita suicidul apărut după tentativele anterioare eşuate.

"O persoană cu trei tentive de suicid trebuie să ajungă la un medic psihiatru indiferent de ce spune familia sau pacientul în cauză. Trebuia trimisă cu Salvarea la Psihiatrie. Dacă pacientul refuză, există internarea nevoluntară, potrivit Legii Sănătăţii Mintale", a declarat Eugen Hristu la realitatea.net.

De aceeaşi părere este şi psihiatrul Radu Mihailescu, de la Spitalul Obregia. "În cazul în care familia aduce la spital un pacient suicidar, aceasta este o mare urgenţă. Dacă pacientul în cauză nu doreşte internarea, se recurge la internare împotriva voinţei sale, cu notificare către Parchetul Teritorial şi cu instituirea, la ordinul directorului, a unei comisii care în 72 de ore reevaluează bolnavul şi confirmă necesitatea internării nevoluntare", a completat Radu Mihailescu.

Conform medicului specialist de la Spitalul Obregia, un posibil pacient trebuie la fiecare două săptămâni de către doctor. "Comisia are obligaţia să vadă bolnavul din 15 în 15 zile sau ori de câte ori medicul curant solicită", a explicat prof. univ. dr. Radu Mihailescu, şef de secţie la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia" din Capitală.

Mircea Petru: "Psihologul a hotărât ca Mădălina să plece acasă". Medicul specialist: "Psihiatru este cel care decide, nu psihologul"

Ancheta procurorilor arată faptul că artista Mădălina Manole a avut trei tentative de sinucidere. La ultima tentativă, din 17 iunie, cântăreaţa a fost internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Soţul său, Mircea Petru, spune că a "am beneficiat de asistenţă la Spitalul Floreasca şi sunt convins că la profesionalismul doctorilor de acolo, dacă aveau cea mai mică bănuială de orice nebunie, schizofrenie sau orice nelinişte interioară ... de-aia au şi insistat să rămână pentru investigaţii. Psihologul a hotărât să plece acasă".

Medicul Hriscu spune că nu psihologul este cel care ia decizii în privinţa stării de sănătate a unui pacient, ci doctorul. În acest caz, un medic psihiatru. "Mă întreb dacă familia nu va da în judecată Spitalul Floreasca. Mădălina Manole ar fi trebuit transferată de acolo la spitalul de psihiatrie. Psihologul nu are importanţă în chestiuni din acestea medicale", precizează dr. Eugen Hriscu.

Conform sursei citate, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde a fost internată Mădălina Manole, spun că persoanelor cu tentativă de sinucidere li se recomandă consultul psihiatric şi, dacă este cazul, internarea la o secţie de profil, însă pacientul este cel care decide.

Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca a precizat că pacienţii de la secţia de toxicologie beneficiază de recomandări către secţia de psihiatrie. "La toţi pacienţii care ajung la spital la secţia de toxicologie şi sunt internaţi li se recomandă consult psihiatric. Însă, chiar dacă medicul decide ca pacientul să fie internat ulterior la psihiatrie, acest act medical se face numai cu acordul pacientului, potrivit legii", a completat Bogdan Opriţa.

În cazul acestor persoane de tentative suicidare, tratamentul medicamentos antidepresiv durează cam 6-8 luni şi se combină cu şedinţe de psihoterapie. "La depresia majoră, severă, cu risc suicidar, prima abordare este tratamentul medicamentos", subliniază prof. dr. Radu Mihailescu, medic psihiatru.

Mădălina Manole s-a sinucis pe 14 iulie, în ziua în care împlinea 43 de ani. Artista a înghiţit 400 de ml de pesticid Furadan, o subtanţă extrem de toxică.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite