VIDEO Cum se lucrează în „maternitatea groazei“, la nouă luni de la incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia duce în continuare lipsă de medici, iar asistentele sunt prea puţine. În salonul în care anul trecut şase bebeluşi au murit şi cinci au fost răniţi în urma unui incendiu se află acum internaţi 11 prematuri, cel mai mic cu o greutate de 700 de grame care sunt îngrijiţi de asistente cu contracte temporare de muncă.

La aproape un an de la incendiul de la Maternitatea Giuleşti, activitatea spitalului a revenit la normal. Cel puţin în aparenţă, întrucât conducerea unităţii medicale caută soluţii pentru perioada în care trebuie să le dea concedii de odihnă asistentelor medicale.

După tragedia în care şase bebluşi au murit şi cinci au fost răniţi şi acum ca şi atunci Maternitatea nu are suficient personal medical.

image

„Avem în continuare problem cu lipsa de medici şi asistente pe toate secţiile pentru că avem voie să facem doar angajări temporare. Permanent se poate angaja o persoană la şapte salariaţi plecaţi“, a explicat medicul primar Doru Pană, purtător de cuvânt al Maternităţii Giuleşti.

Maternitatea Giuleşti a fost renovată

Secţia de Reanimare mai are nevoie de trei medici, iar criza de personal medical se va accentua în scurt timp odată ce angajaţii vor solicita acordarea concediilor de odihnă.

„Avem probleme în sensul că nu putem oferi concedii la toate asistentele pentru că nu putem pune oameni în schimb“, a mai spus medicul.

Asistenta Cârstea s-a întors la muncă

Între timp, asistenta din secţia de nou născuţi a Maternităţii Giuleşti, Florentina Cârstea, care a fost deferită justiţiei pentru ucidere din culpă, poate profesa din nou.

Ea are grijă din nou de bebeluşii din secţia Reanimare unde acum sunt internaţi 11 prematuri cel mai mic cu o greutate de 700 de grame şi cel mai mare de 1,6 kilograme.

„Doamna Florentina Cârstea s-a întors pe acelaşi post. Dânsa a fost suspendată pe perioada cercetărilor. În momentul în careaceastă suspendare s-a încheiat, dânsa a venit cu o hârtie oficială şi şi-a reprimit locul de muncă“ , a precizat medicul Doru Pană.

Florentina Cârstea  a fost arestată timp de trei luni după incendiul din august 2010 după ce procurorii au considerat-o responsabilă de producerea tragediei, iar femeia încearcă să treacă peste acel moment dificil. În tot acest timp, a fost sprijinită de colege.

image

„Primirea a fost foarte bună. Colegii au fost bucuroşi că s-a reîntors la muncă şi nu au fost probleme. Are 13 ani de când lucrează la reanimare neonatologie, este eficientă şi bună profesional“, a mai spus Pană.

Asistenta Florentina Cîrstea rămâne în arest /Noi audieri în cazul Giuleşti

În dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au trimis în judecată şi pe fostul managaer Bogdan Marinescu, dar şi alţi responsabili în acest caz: Vasile Dima, Adrian Ioan Toma şi Gigel Oprea, acuzaţi de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

image

(Așa arăta salonul de la Maternitatea Giulești după incendiul de anul trecut)

Cine plăteşte pentru copiii arşi la Giuleşti

Deşi, reprezentanţii spitalului recunosc că după scandalul provocat de moartea micuţilor, a scăzut numărul mamelor care vin aici, ei se laudă acum cu o secţie renovată şi dotată cu aparatură modernă, secţie care dispune acum şi de sistem de alarmare în caz de incendiu.

Bebeluşii arşi la Maternitatea Giuleşti ajung în manualele de medicină

Update: Procesul în cazul de la Giuleşti a fost amânat

Cu toate că se declară mulţumite de modul în care sunt îngrijite, multe dintre pacientele internate în prezent la Maternitatea Giuleşti se feresc să vorbească despre condiţiile de care beneficiază în spital.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite