VIDEO Candidaţii la Bac s-au abţinut, la prima proba, de la fraude. Ministerul a deschis Linie Verde pentru sesizarea neregulilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ora 8.30, primii candidaţi la Bacalaureat 2011 au susţinut proba la limba maternă (română, germană, maghiară) în 73 de centre din Capitală. În toată ţara, 210.000 de elevi din 1.398 de centre de examen susţin examenul de maturitate.

UPDATE 17.30: Până la această oră, la Tel Verde nu a fost  înregistrată nicio sesizare legată de o posibilă neregulă la Bacalaureat. „Au fost mai multe apeluri telefonice la Tel Verde 0800801100, dar nu legate de Bacalaureat”, au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Linia telefonică poate fi apelată zilnic, între orele 9. 00 şi 19.00, de către cei care doresc să semnaleze nereguli în desfăşurarea Bacalaureatului. Prima probă a examenului de Bacalaureat 2011 a început astăzi la ora 9.00 în 1.394 de centre de examen din toată ţara.

Centrul naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a trimis astăzi de dimineaţă subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice în toate centrele de examinare. În judeţul Dolj, din cauza unei furtuni, patru centre au primit subiectele de rezervă.

UPDATE10.00: La Liceul Jean Monnet din Capitală, primul candidat a ieşit din examen la 9.35. "A fost uşor, am trecut, mi-a picat stilul publicistic!", a spus Delia fericită. Evelina, cea de-a doua candidată care a ieşit din examen de la liceul bucureştean a avut mai multe emoţii: "Mi s-a părut greu, am avut de comentat un text literar. Profesorii din comisie mi-au pus multe întrebări, dar am reuşit să iau calificativul experimentat", a spus ea.

Călin, un coleg de-al lor, care a luat tot calificativul "experimentat", a comentat şi atitudinea profesorilor examinatori: "N-au fost nici exigenţi, nici delăsători. Mă pregătisem pentru bac din ianuarie, am făcut meditaţii". 

Iaşi: Elevii cer ajutorul lui Dumnezeu înainte de Bac

Bacalaureat draconic pentru cei care copiază

Conform statisticilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în cele 73 de centre de examen vor fi prezenţi 25.024 elevi de la toate liceele bucureştene.

Cei mai mulţi elevi se găsesc în Sectorul 1 - 5.762, din care 55 au ca limbă maternă germana. Urmează elevii din sectorul 2 - 4.998 - din care 34 vor susţine proba la limba maghiară.

În sectorul 3 vor susţine proba la limba română 4.698 elevi, în sectorul 6 - 4.484 elevi, în sectorul 4 - 2.627 elevi, iar în sectorul 5 vor participa la prima probă de BAC 2.455 elevi.

Observatori-părinţi la examen

Anul acesta este primul în care părinţii îşi pot desemna observatori care să participe la examene. Observatorii vor avea acces în centrele de examen numai însoţiţi de un membru al comisiei delegat de preşedintele acesteia şi doar în baza adeverinţei şi a unui act de identitate.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2011 vor fi acceptaţi cel mult doi observatori/ centru/ probă de examen.

Observatorii nu au voie să ia contact direct cu subiectele (vizual sau xerocopie etc.) înainte de afişarea acestora, să citească lucrările candidaţilor sau să discute cu aceştia în timpul probelor.

CALENDAR BACALAUREAT 2011

6-8 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în  limba română - proba A (proba orală)

8-10 iunie Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B (proba orala)

13-17 iunie Evaluarea competentelor digitale - proba D (proba scrisă/practică)

20-23 iunie Evaluarea competentelor lingvistice într-o limbă de  circulaţie internaţională - proba C (proba orala, scrisă şi practică)

27 iunie Limba şi literatura română - proba E)a) - proba scrisă

28 iunie Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisă

29 iunie Proba obligatorie a profilului - proba E) c) (istorie pentru profilurile umanist, artistic, pedagogic - bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor activitati extrascolare -, educatie fizica si sport, teologic si matematica pentru celelalte profiluri) - proba scrisă

1 iulie Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) (geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real şi militar; geografie, logică, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic) - proba scrisă

3 iulie Afişarea rezultatelor

4 iulie Depunerea contestatiilor (orele 08.00 - 12.00)

5-7 iulie Rezolvarea contestaţiilor

8 iulie Afişarea rezultatelor finale

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite