Magazinele de vise închise doar teoretic: au lacătul la uşă, dar servesc la geam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spice shopurile din Capitală, care ar fi trebuit să se închidă la 1 ianuarie cel târziu, funcţionează în continuare fără probleme. Un astfel de magazin de etnobotanice situat pe strada Lizeanu din sectorul 2 e deschis „la geam“, cu program non-stop, cu toate că avea lacăt la uşă.

La 17 decembrie anul trecut, reprezentanţii municipalităţii au votat o horărâre de consiliu care prevede interzicerea tuturor magazinelor care comercializează plante etnobotanice aflate în apropierea spitalelor, bisericilor, parcurilor, locurilor de joacă şi scărilor de bloc de pe teritoriul Capitalei.

Dacă iniţial distanţa limită propusă de consilieri era de 1.000 de metri, ei au decis să o mărească la 1.500 de metri în jurul obiectivelor mai sus-menţionate şi au suplimentat şi numărul clădirilor în jurul cărora nu trebuie să existe astfel de magazine.

Citeşte şi:

Catering cu etnobotanice

Îngrăşământul de flori, bun de fumat

La acea dată, consirilerul Horia Scarlat, iniţiatorul hotărârii, susţinea că astfel va fi acoperită întreaga suprafaţă a Bucureştiului. Hotărârea a intrat în vigoare chiar din momentul în care a fost adoptată şi, promiteau consilierii generali, până la 1 ianuarie toate spice shopurile care nu corespundeau noilor prevederi urmau să fie închise.

Deschis non-stop cu lacătul la uşă
La aproape trei săptămâni de la reglementări, multe spice shopuri au rămas deschise, fără probleme, în afara legii. Pe strada Lizeanu din sectorul 2, în apropiere de intersecţia cu Şoseaua Ştefan cel Mare, se află un astfel de magazin de vise, Bulldog Coffeeshop.

Spice shopul se află la mai puţin de 1,5 kilometri de Şcoala nr.28 şi, teoretic, ar trebui să nu mai fie funcţional Azi-dimineaţă, cu toate că uşa era închisă cu lacăt şi avea şi un grilaj de fier pe deasupra, un afiş postat la intrare anunţa programul magazinului: non-stop.

Dealerii sunt disponibili la geam doar în momentul în care clienţii bat de câteva ori la uşă. „Avem tot ce vreţi: Magic-ul la plic costă 25 de lei“, ne anunţă „vânzărorul de vise“ oferta.

Nu îi pasă de noile reguli şi clienţii apelează la orice oră din zi şi din noapte, chiar şi la 10.00 dimineaţa. Horia Scarlat a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că este „cel puţin suspect“ că aceste spice shopuri sunt deschise şi a subliniat că cei care ar trebui să se autosesizeze sunt lucrătorii primăriilor se sector şi ai poliţiilor locale.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite