EXCLUSIV Inconştienţa lui Oprescu: mâine deschide Pasajul Basarab, fără avizul inspectorilor în construcţie. Aceştia îl ameninţă cu procesul şi avertizează că se poate produce o tragedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat pentru mâine şi duminică inaugurări cu fast pe cel mai lat pasaj dintr-un oraş din Europa. Vestea i-a uimit pe specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Aceştia spun că nu s-a făcut recepţia oficială a lucrărilor şi că deschiderea circulaţiei pe Pasajul Basarab poate duce la o tragedie

Prima ediție „Bucharest Summer Parade“ are loc pe Pasajul Basarab

UPDATE ORA 17.00

La invitaţia lui Oprescu, bucureștenii se vor plimba mâine, de la ora 10.00, pe cel mai nou pod din Capitală, iar duminică, la ora 6.00, va fi permis și traficul auto. Abia întors din Italia, primarul general a ţinut să încheie săptămâna cu o veste-bombă: deschiderea Pasajului Basarab.

"Pasajul este gata! Am în mână procesul verbal de predare-primire, cu pasajul s-a pus în funcţiune şi s-a dat în exploatare. Este semnat, e oficial, este rezultatul constatarilor făcute de toţi cei ceruţi de lege. Veniţi sa vedeţi singuri cum arată pasajul, pentru ca el nu este al meu sau al politicienilor, ci este al bucurestenilor. De mâine ora 10 puteti sa-l vizitati. O sa vedeti ca merita!", a spus Oprescu.

Inspector : „Oprescu poate să zică ce vrea, dar nu poate deschide pasajul" Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Răspunsul la iniţiativa lui Oprescu a venit imediat, atât din partea Prefecturii Bucureşti, cât şi a specialiştilor de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Surse din cadrul acestei ultime instituţii susţin că Primăria nu a semnat recepţia lucrărilor la Pasajul Basarab.

„Pe lângă faptul că atunci când s-a format comisia de recepţie niciun om din Inspecţia de Stat în Construcţii nu a fost chemat, acum aflăm că se dă drumul la trafic pe pod. În condiţiile în care nu se respectă procedurile, orice folosire a pasajului este periculoasă", au precizat pentru bucuresti.adevarul.ro surse din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii.

CITEȘTE ȘI: Pasajul Basarab, deschis cu ţârâita GALERIE FOTO

Pasajul Basarab, cel mai lat pod urban din Europa

„Pasajul este gata. Avem procesul verbal de predare-primire poate fi dat în folosință“, a declarat, astăzi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în timpul unei noi vizite la Podul Basarab.

El i-a invitat, mâine, începând cu ora 10.00, pe toți bucureștenii să se plimbe pe pasajul Basarab care va fi eschis pentru promenadă.

Este „singurul moment când o vor putea face pe jos“ și „îi asigur că merită“, a spus edilul.

VIDEO Pasajul Basarab, primele teste grele

Traficul auto va fi permis începând de duminică de la ora 6.00.

Cei care se vor lua la picior podul vor putea asista și la o paradă a elevilor odată cu începerea vacanței de vară.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite