Superiorii pompierului care a murit în incendiul de la "Dragonul Roşu": "Era un sportiv, o fiară, un supererou!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de pompieri s-au strâns astăzi la Detaşamentul „Dămăroaia“ pentru a-şi lua adio de la fostul lor coleg. Ionuţ Cristian Ungureanu (24 de ani) şi-a pierdut ieri viaţa în incendiul de la complexul comercial Dragonul Roşu, după ce şi-a salvat un camarad din faţa unui tavan în flăcări.

MAI CITIŢI ŞI:

Pompier mort la datorie, la incendiul de la Dragonul Roşu

Erou ucis de flăcările de la Dragonul Roşu

Foştii colegi ai lui Cristian erau vizibil răvăşiţi de tragedia întâmplată. „Nu mai pot să vorbesc, îl cunoşteam de trei ani, era un om care muncea foarte mult. Poate prea mult“, a mărturisit îndurerat unul dintre camarazi. La fel de marcaţi erau şi superiorii pompierului, care au vorbit numai la superlativ despre el. „Din 2007, de când lucra la noi, nu am avut nimic să-i reproşez. Era un sportiv, o fiară, un supererou! Dar neprevăzutul nu ţine cont de cât de profesionist eşti“, a spus comandantul unităţii, Daniel Boceanu.

Trupul tânărului a fost dus după ceremonie de către părinţii săi în satul natal Valea Mare, din judeţul Olt. Aici urmează să fie înmormântat mâine.

„Niro şi-a dat singur foc la hale“

Cauza incendiului de la Dragonul Roşu nu a fost încă elucidată de autorităţi. Tarabagii sunt de părere că incendiul a fost unul provocat şi că cel care se află în spatele acestei lovituri este chiar patronul complexului „Dragonul Roşu“, Nicolae Dumitru, cunoscut sub porecla de Niro. Potrivit acestora, halele 5 şi 6, singurele care au ars în incendiul de ieri, au fost concesionate pe o perioadă de zece ani unor cetăţeni chinezi. Aceştia le-au închiriat mai departe celor peste 1.000 de vânzători.

„Niro şi-a dat singur foc la hale. Avea interes să ardă pentru că la data de 1 iunie o să deschidă un nou complex, Dragonul Roşu 8, şi acum vânzătorii rămaşi pe-afară sunt nevoiţi să-şi deschidă taraba aici“, spunea ieri Marian Dramcea, un comerciant. De altfel, cele două hale distruse erau asigurate, aşa că patronul o să-şi recupereze banii.

„Sunt doar speculaţii. Ce interes ar avea să dea foc? Cele două hale care au ars în incendiu erau într-adevăr concesionate unor cetăţeni chinezi. Comercianţii care aveau tarabe în aceste complexe comerciale vor primi corturi, mai ales că îşi plătiseră chiria anticipat. Sperăm ca în două trei luni să reuşim să reconstruim clădirea arsă“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ purtătorul de cuvânt al grupului NIRO, Ion Badea.

Citiţi mâine în Adevărul cum avansează ancheta pompierilor privind cauzele incendiului de la Dragonul Roşu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite