Ilie Năstase vrea să-şi facă muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trofeele marelui sportiv sunt înşirate, în prezent, pe etajerele din propria casă, singurii care le pot vedea fiind prietenii care îl vizitează. Aşa că "Nasty" s-a gândit că un muzeu este cel mai bun loc pentru a arăta tuturor ce a reprezentat el în istoria sportului românesc.

Ilie Năstase se identifică cu ţara sa, se consideră român şi crede că toate realizările din timpul carierei sale excepţionale de tenismen trebuie să fie admirate de români. "M-am gândit că dacă am camera asta cu atâtea medalii, fotografii, de ce să nu extind?", a explicat Ilie Năstase.

"Am tricolorul de ceva timp, dar acum l-am agăţat în faţa casei", a declarat legenda tenisului la Antena 1.

Înjurăturile, glumele, apariţiile pe terenul de joc şi stilul inconfundabil l-au caracterizat pe sportiv de-a lungul carierei, aşa cum el însuşi declară. "Dacă vreau să privesc ce am realizat, mă uit la aceste obiecte. Dar nu trebuie să mă uit prea mult, să nu cad în nostalgie", spune el.

"Având în vedere notorietatea lui Ilie Năstase, sigur că poate să-şi facă un muzeu", a spus consilierul ministrului Culturii.

Ilie Năstase în meciuri demonstrative

image

Palmares

Ilie Năstase a fost numărul unu mondial în tenis de două ori, în 1972 şi 1973.

Printre cele 57 de titluri la simplu, pe care Ilie Năstase le-a câştigat de-a lungul carierei sale, se numără şi US Open în 1972, respectiv Roland Garros în 1973.

La dublu a câştigat turneele de la Wimbledon în 1973, Roland Garros în 1970 şi US Open în 1975.

A câştigat de asemenea de patru ori Turneul Campionilor în anii 1971, 1972, 1973 şi 1975.

Pentru echipa de Cupa Davis a României a jucat timp de 18 ani un număr de 146 de meciuri de simplu şi dublu, câştigând 109.

Alături de Ion Ţiriac a fost finalist al Cupei Davis de trei ori, în 1969, 1971 şi 1972.

Sportivul român a fost pe locul doi în competiţia la simplu de la Wimbledon de două ori, în 1972, jucând finala împotriva lui Stan Smith şi în 1976 împotriva lui Björn Borg.

Ilie Năstase divorţează de Amalia

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite