INEDIT Container naval, şevalet pentru artişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francezul Laurent Pernel va lucra toată luna octombrie pe un container, transformându-l în operă de artă. Obiectul muncii sale va sta în curtea Muzeului Naţional George Enescu – Palatul Cantacuzino din Bucureşti.

Citiţi şi

Portretul lui Dracula, prezentat în premieră la Bucureşti

"Nosferatu, simfonia groazei" rulează pe muzică live la Muzeul Naţional de Artă al României

Iniţiativa face parte din proiectul City Switch. Ediţia de anul acesta se deschide mâine, la ora 19.00, la Institutul Francez București.

Galeria Roger Tator din Lyon/ Franţa, Fundaţia Raţiu România din Bucureşti, Muzeul Național George Enescu şi Institutul Francez din Bucureşti colaborează la proiectul artistic City Switch, ediţia a doua.

Proiectul se adresează unor artişti români şi francezi care vor lucra în spaţii urbane din Franţa respectiv România. Cele două etape ale proiectului actual se desfăşoară sub forma unor rezidențe artistice la București și Lyon.

Containerul industrial Algeco va fi instalat în curtea Muzeului Național George Enescu / Palatul Cantacuzino în perioada octombrie-noiembrie.

În interiorul şi în jurul acestui container artistul francez Laurent Pernel va lucra timp de o lună de zile la o instalaţie artistică pe o temă socială actuală, transformând astfel containerul în studio de lucru.

În noiembrie, containerul va putea fi vizitat de publicul larg, după un orar prestabilit.

Unul din principalele obiective  ale proiectului constă în localizarea unor spaţii urbane europene şi folosirea acestora ca destinaţii pentru lucrări şi instalaţii de artă contemporană, prin intermediul unui container mobil şi itinerant.

La Institutul Francez București, mâine, de la ora 19.00, artistul Laurent Pernel va face o scurtă prezentare a parcursului său artistic și a rezidenței sale în România.

Expoziţie în spaţiu interior

21 octombrie - 30 noiembrie 2010
Vernisaj 21 octombrie, la ora 18.00
Loc: Institutul Francez București

Expoziţie-container

2 - 30 noiembrie 2010
Vernisaj, 2 noiembre 2010, ora 19.00
Loc: curtea interioară a Muzeului Naţional George Enescu

<!--[if gte mso 10]>

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite