Portretul lui Dracula, prezentat în premieră la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul expoziţiei „Dracula – voievod şi vampir“, care se deschide mâine la Muzeul Naţional de Artă din Capitală, va fi prezentat în premieră portretul voievodului valah, conservat de 400 de ani la castelul Ambras din Innsbruck.

Fotoreportaj la vernisajul Dracula - vampir şi voievod

Expoziţia cuprinde şi o serie de obiecte de artă plastică - pictură, sculptură, gravură, precum şi documente, costume, arme şi armuri, fragmente din producţii literare, dar şi cinematografice.

Piesa centrală a expoziţiei o constituie binecunoscutul portret al voievodului valah Vlad Ţepeş, numit deseori în epocă Dracula, conservat de mai bine de 400 de ani la castelul Ambras din Innsbruck - piesa prezentată acum în premieră publicului din Romania.

Vernisajul are loc mâine, la ora 18.00, în prezenţa Sabinei Haag, director general Kunsthistorisches Museum Viena şi a lui Martin Eichtinger, reprezentant al Guvernului Austriei şi fost Ambasador al Austriei la Bucureşti.

Expoziţia rămâne deschisă în perioada 9 iulie - 10 octombrie 2010.

Publicul va putea să înţeleagă prin această expunere cum s-a construit şi cum s-a dezvoltat legenda lui Dracula şi a vampirismului, pornind de la o asociere eronată cu persoana voievodului valah Vlad Ţepeş, într-un context istoric si cultural particular.
 
 Organizată în colaborare cu Kunsthistorisches Museum din Viena şi Castelul Ambras din Innsbruck, expoziţia îşi propune să exploreze legendele construite în jurul voievodului valah din secolul al XV-lea, precum şi mitul vampirismului, într-un context istoric şi documentar realist.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite