Harababură cu cardurile Metrorex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile cartele de călătorii au fost lansate înainte ca Metrorex să pună la punct sistemul informatic. Bucureştenii nu pot încărca portofelele electronice în staţiile Metrorex, iar cartela de 62 de călătorii expiră înainte ca acestea să fie consumate.

UPDATE Explicaţia Metrorex pentru harababura cu cardul de 62 de călătorii: "Călătoriile nu încap pe verso!"

Se dublează preţul abonamentului la metrou

Noile carduri Metrorex le dau bătăi de cap bucureştenilor

Metrorex le-a propus locuitorilor Capitalei noi oferte la cartelele de călătorie, însă noua promoţie nu e lipsită de controverse.

Bucureştenii sunt nevoiţi să consume cele 62 de călătorii de pe cardul nou în valoare de 27 de lei până la data înscrisă pe acesta. De asemenea, cei care au card electronic nu-l pot încărca şi cu cele 62 de călătorii.

„Nu se pot transfera călătoriile de pe abonamentul cu 62 de călătorii pe cardul Activ“, a spus casiera de la staţia de metrou Pipera.

Iar ca să verifici câte călătorii mai ai pe card, trebuie să întrebi tot la ghişeu. Verificarea se face rudimentar. Casieriţa introduce un card alb, apoi cardul călătorului, după care, pe un alt treilea card afli câte călătorii mai ai. Pentru o casieră care vinde şi cartele este foarte greu să-i ajute pe toţi călătorii care solicită verificarea cartelei cu 62 de călătorii.

"Mi se pare stupid să stau să verific săptămânal câte călătorii mai am. Era normal să fie trecut pe cartelă numărul de călătorii. Când eşti grăbită ca mine nu aştepţi la ghişeu până verifică casieriţa cartela", a spus supărată o tânără la intrarea în staţia de Metrou Pipera.

În plus, Metrorex a provocat încă una dintre anomaliile cu care s-au obişnuit bucureştenii. când vine vorba de transportul în comun. Şi anume, faptul că cei un milion de posesori de card Activ sunt obligaţi să-şi încarce cardul de la ghişeele staţiilor RATB.

Metrorex nu deţine echipamente de emitere sau reîncărcare a acestor carduri, ci vinde abonamentele de pe acest card în staţiile de autobuz, ceea ce nu se întâmplă în nicio altă capitală europeană.

Motivaţia oficialilor: metroul şi autobuzele publice sunt administrate de companii diferite, ceea ce îngreunează introducerea unui sistem comun şi eficient de plată a călătoriilor.

„Încercăm să găsim o soluţie pentru a rezolva problema având în vedere că mulţi călători care folosesc cardul electronic Activ ne-au trimis solicitări pentru a implementa un sistem de reîncărcare şi în staţiile de metrou”, declara pentru Ziarul Financiar Tiberiu Moldovan, directorul comercial al Metrorex.

Majorări de la 18 septembrie

Din 18 septembrie, preţul unei cartele cu două călătorii este de 3 lei, una cu zece călătorii - 9 lei, iar un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii costă 50 de lei.
În condiţiile majorării biletului simplu, cel cu două călătorii cu 8% şi a abonamentului lunar cu 100%, Metrorex vine cu noi tipuri de cartele şi de abonamente.

Astfel, abonamentul săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va fi la preţul de 15 lei, cartela de weekend la 6 lei şi abonamentul lunar cu maximum 62 de călătorii va costa 27 de lei.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite