Fostă pacientă: „Uitându-mă la fotografiile din copilărie și în oglindă realizez că sunt opera unui apostol“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foști pacienți, dar și persoane care nu l-au cunoscut pe regretatul chirurg au reacționat la vestea morții acestuia. Mesajele sunt pline de emoție pentru medicul considerat un geniu al medicinei românești și un „înger al copiilor“.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Medicul lui Pesamosca de la Spitalul Floreasca: „Când era lucid, vorbea despre foştii elevi“

Medicul Pesamosca, locatar de 30 de ani la Budimex este acum internat la Floreasca

Cine a fost Alexandru Pesamosca

„Îngerul copiilor”, tot mai slăbit de boli

„Neîndoielnic, a fost un medic extraordinar pentru care sănătatea, mai ales a celor mici, a fost o adevarată religie și nu o "marfă" ca oricare alta cum e acum. Suntem parcă mai săraci în omenitatea noastră. Dumnezeu să-l răsplatească tot binele pe care l-a făcut atâtor copii bolnavi“, a comentat Grigore la articolul de pe bucuresti.adevarul.ro despre decesul marelui chirurg.

Nenumărate mărturii, dar și regrete au fost postate aici chiar și de cei care nu l-au cunoscut pe medicul Pesamosca. „Nu l-am cunoscut și nici nu am avut nici o legătură cu el, dar îmi vine să plâng după el !!! Păcat așa om mai rar“, a scris și Mihai.

Vestea morții chirurgului i-a emoționat până la lacrimi pe foști săi pacienți.„ L-am cunoscut personal, mi-a operat copilul... Un medic adevărat, onest și simplu, cu un suflet în măsură să cuprindă întreaga iubire pentru miile de copii pe care i-a salvat. Dumnezeu să vă răsplătească, domnule profesor, pentru tot binele pe care l-ați făcut !!!“, a spus  Adrian Grozavu.

image
image
Îngerul copiilor a murit la 81 de ani Foto: Adevarul

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI CU REGRETATUL CHIRURG

Alina a scris și ea cu lacrimi în ochi: „Sunt unul din zecile de mii de copii ai lui Tata Pesi,grație dragostei ,dăruiri și priceperi domniei sale pentru meseria de medic și dragostei pentru copii,astăzi uitându-mă la fotografiile din copilărie și în oglindă realizez că sunt opera unui apostol .Dumnezeu să vă odihnească în pace acolo de-a dreapta lui unde vă este locul, ca rasplată pentru tot binele făcut copiilor.Vă voi păstra mereu în inima și în rugăciunile mele ca fiind omul care mi-a schimbat viața, făcându-mă un om normal fizic și căruia-i datorez tot ceea ceea ce sunt astăzi.Deși lacrimile nu contenesc să curgă,sunt fericită că m-am numărat printre copii săi“.

Zeci de alte mesaje lăsate pe Facebook

Vestea morții medicului Aklexandru Pesamosca a creat vâlvă și pe rețelele de socializare, iar pe pagina acestuia de Facebook, au fost postate cuvinte de laudă la adresa marelui chirurg.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace! Tata Pesi te vom iubi mereu și nu te vom uita niciodată!“, sunt cele mai multe mesaje.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite