FOTOGALERIE INEDITĂ Cum „se dau“ primarii Capitalei pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oprescu şi Vanghelie au cei mai mulţi prieteni virtuali, Andrei Chiliman postează des, Neculai Onţanu face politică, Piedone şi Negoiţă preferă să facă teren, iar Poteraş e „boboc“ activ.

VEZI ȘI: FOTOGALERIE Oprescu-diplomatul, Poteraş-manelistul, Onţanu-excentricul, Piedone-zgârcitul. Află unde beau şi mănâncă primarii din Capitală

Moda utilă a reţelelor de socializare i-a cuprins şi pe gospodarii Capitalei care îşi postează, deocamdată, mai timid tot felul de mesaje şi imagini. Unii sunt mai reticenţi să se lanseze în lumea virtuală, pe când alţii sunt preocupaţi în primele ore la birou să posteze fotografii şi să răspundă la mesaje.

Edilul sectoului 1, Andrei Chiliman apare pe Facebook, dar cele mai recente fotografii postate în reţea sunt de la deschiderea anului şcolar.

„Are fotografii postate şi tot felul de mesaje. Atunci când nu are la îndemână posibilităţile tehnice de a posta fotografiile, mai cere ajutor“, explică Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Click aici pentru fotogalerie

Chiliman are aproape 4.000 de prieteni din toată ţara. El se dovedeşte însă la fel de familiarizat şi cu blogul personal unde postează, destul de des, noutăţile legate de activitatea sa ca politician.

Foto: facebook

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu are peste o sută de fotografii postate pe adresa sa de Facebook şi peste 4.500 de prieteni. Cele mai multe imagini însă reflectă activitatea sa politică.

Negoiţă şi Piedone pe teren, Vanghelie cu clone

Pagina de Facebook a lui Liviu Negoiţă de la sectorul 3 are postată o fotografie cu mai mulţi copaci tăiaţi şi doar o succintă prezentare a sa, ceea ce nu garantează că este o iniţiativă personală sau doar o idee a vreunui angajat de-al său.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone nu are profil pe Facebook, iar pe blogul personal n-a mai scis de la alegerile din 2008. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Cristina Popa, „primarul preferă să stea mai multe în teren şi mai puţin pe reţelele de socializare“.

Click pentru fotogalerie

Marian Vanghelie, edilul din sectorul 5 este recordman-ul primarilor din Bucureşti: are peste 40 de profiluri cu numele său pe Facebook. Totuşi, doar unul dintre acestea este real, dar nu are cine ştie ce activitate.

A reuşit să strângă aproape 6.000 de prieteni în reţeaua de socializare şi zeci de imagini de pe vremea când era un tânăr politician, de la vizita pe care a făcut-o la Washigton, de la ziua sa de naştere când s-a fotografiat cu vedete sau de când a dat cu sapa la plantat copaci.

Cristian Poteraş activ de 2 luni

Despre Cristian Poteraş, edilul sectorului 6, aflăm de pe pagina sa de Facebook că din 2005 ocupă funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Lupte, că este fost sportiv de performanţă şi multiplu campion naţional. Un amănunt mai puţin cunoscut este acela că edilul vorbeşte engleza, franceza şi italiana, iar la preferinţe muzicale, Poteraş a scris că îi ascultă pe Nicu Alifantis, Pasărea Colibri şi Miles Davis.

Foto: facebook



În cele circa 60 de fotografii, edilul apare în tot felul de ipostaze, alături de copii sau pe bicicletă, şi are peste o mie de prieteni deşi profilul a fost creat în urmă cu aproape două luni.

„De obicei, de dimineaţă, primarul se ocupă personal să le răspundă celor care i-au scris, să urce fotografii sau să le dea accept noilor prieteni. Atunci când nu are timp, îi oferim sprijin“, a explicat consilierul său, Mihai Anghel.

Oprescu are 10.000 de amici virtuali

Spre deosebire de toţi edilii de sector, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, „a cucerit“ lumea virtuală cu ajutorul celor două profiluri de pe Facebook pe care, cumulate, are aproape 10.000 de prieteni şi mai comunică şi prin intermediul blogului.

A postat peste 300 de fotografii de la inaugurările pe care le-a făcut, inclusiv alături de Cristian Popescu Piedone, şi până la inspecţiile de pe şantiere.

Radu Mazăre, exoticul

Primarul Constanţei, Radu Mazăre a devenit mai puţin activ pe Internet, mai ales fiind preocupat de călătoriile exotice, dar şi pentru că a avut unele probleme, posibil cu hackerii. El declara presei la începutul acesui an că adresa de messenger şi Facebook-ul i-au fost sparte şi că îşi va şterge conturile.

Acum, pe pagina sa de Facebook mai apare o fotografie cu edilul făcând windsurf şi câteva informaţii generale despre el.

Profilul de pe Hi5 nu pare să îi aparţină fiind doar câteva imagini preluate. Edilul de la malul mării şi-a abandonat şi blogul după alegerile din 2008 de când apar ultimele mesaje primite de la admiratori sau sesizări de la locuitorii oraşului care au rămas fără răspuns şi nici fotografiile nu au mai fost reactualizate.

Pandele, comandantul de cursă lungă

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele se arată deschis pe reţeaua de socializare şi postează imagini atât cu treburile de la primărie, cât şi alături de soţia sa, vedeta de televiziune, Gabriela Vrânceanu Firea Pandele.

Fotografiile de la nunta cu „Albinutza“, aşa cum îşi alintă partenera, dar şi cu darurile primite printre care şi un tort cu marţipan, sunt doar câteva picanterii pe care le dezvăluie din viaţa sa privată.

Tot aici, îşi face cunoscută şi activitatea sa de primar şi toate proiectele la care lucrează, unul dintre cele mai cunoscute fiind catedrala pe care o ridică în oraşul cu aproape 30.000 de locuitori.

Deşi s-a născut în Ilfov, edilul se laudă, inclusiv în CV-ul de pe blogul său, că a absolvit Institutul de Marinã „Mircea cel Bãtrân“ din Constanţa, Facultatea de Navigaţie, unde a obţinut Brevet de comandant de cursă lungă.

Foto: Facebook
Primarii Bucureștiului pe Facebook
Primarii Capitalei pe Facebook

VIDEO/FOTOGALERIE Elena Udrea şi Cristian Poteraş s-au dat în maşinuţele buşitoare la inaugurarea celui mai mare parc de distracţie din Capitală, Terra Park

Localurile preferate ale primarilor din Capitală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite