EXCLUSIV Sexgate în firma fostului ministru al muncii din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful filialei din România a companiei GL Pharma, deţinută de fostul ministru al muncii de la Viena, Martin Bartenstein, a concediat-o pe directoarea de la vânzări, aparent, fără niciun motiv. Aceasta a depus plângere la Tribunalul Capitalei şi a fost reîncadrată în funcţie. Ea spune că „mărul discordiei“ este relaţia extraconjugală a directorului cu o subalternă de-a ei, care-i vânează postul.

INTRĂ AICI SĂ AFLI ȘI DESPRE UN ALT CAZ DE HĂRȚUIRE PENTRU CARE ANGAJATA SE JUDECĂ ACUM LA CURTEA EUROPEANĂ PENTRU DREPTURILE OMULUI

În urmă cu aproximativ un an, doctorul Elena Pîrvu (42 de ani), sales and marketing manager la firma GL Pharma din România, reprezentanţă a companiei cu acelaşi nume din Austria, a fost concediată din cadrul societăţii, după ce i-a fost desfiinţat postul.

Firma este deţinută de fostul ministru al muncii de la Viena, Martin Bartenstein. Decizia directorului pe ţară, Bogdan Savu, nu a luat-o prin surprindere pe doctoriţă, în special că acesta mai încercase la începului lui 2010 să o dea afară.

Atunci, însă, reprezentanţii companiei de la Viena s-au opus. „Nu mi s-a dat nicio justificare. M-am simţit foarte jignită în special că vânzările crescuseră într-o perioadă nu tocmai favorabilă pentru piaţa farmaceutică. Atunci a intervenit managerul din Austria care mi-a spus că mă vrea în cadrul firmei şi am rămas“, a declarat Elena Pârvu, pentru „ADS“.

A doua oară, însă, nu a mai intervenit nimeni de la vârful companiei. Elena a apelat, atunci, la ajutorul justiţiei şi a dat în judecată firma. În urmă cu doar câteva săptămâni, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că desfiinţarea postului este ilegală, neexistând niciun motiv obiectiv pentru care să fie luată această măsură şi au hotărât că doctoriţa se poate întoarce la muncă, cu drepturi depline.

„I-a băgat mâna în pantaloni de faţă cu toţi colegii“

Elena Pîrvu susţine că problemele din firmă pornesc chiar de la o subalternă de-a ei, reprezentanta medicală din Timişoara, Delia Purec, care are o relaţie extraconjugală cu Bogdan Savu.

„Dacă mă contraziceam cu el, ea-l provoca mereu împotriva mea. «Ce, o laşi să te calce în picioare?», îi spunea şi crea tensiuni între noi“, povesteşte Elena Pîrvu.

Ea susţine că cel mai probabil, Delia îi vâna locul de muncă, deşi aceasta nu are cunoştinţele necesare pentru a ocupa această poziţie.

Relaţia dintre şef şi subalterna sa nu este străină nici celorlalţi angajaţi ai companiei. Ei susţin că Bogdan Savu o avantaja tot timpul pe cea care i-ar fi amantă, chiar şi în privinţa bonusurilor.

În toate delegaţiile şi întâlnirile angajaţilor companiei, Delia Purec se afla în preajma lui Bogdan Savu. FOTO: Arhiva personală

EXCLUSIV Sexgate în firma fostului ministru al muncii din Austria

„Situaţia este dezastruoasă de vreun an şi jumătate. Când mergem la congrese prin ţară, Delia şi Bogdan dorm împreună, iar odată i-a băgat şi mâna în pantaloni, în timpul unui dans, de faţă cu toţi colegii. Mai mult, ea iese tot timpul pe primele locuri la vânzări, doar pe hârtie, şi ia toate bonusurile din firmă. În ultimul timp, au plecat vreo şase angajaţi din cauza acestei situaţii“, a declarat un angajat al companiei, care a dorit să rămână anonim.

A sunat la Poliţie ca să scape de şef

Nici măcar acum, după ce Elena s-a întors la muncă, scandalul din firmă n-a încetat. La punctul de lucru din Bucureşti care se află într-un apartament, au birourile Elena Pîrvu, Bogdan Savu şi cele două asistente ale acestuia din urmă.

„În prima zi am fost trecută absentă nemotivat, cu toate că am fost anunţată la ora 16.00 să mă întorc, adică la sfârşitul programului. A doua dimineaţă, mi-au încuiat uşa şi m-au lăsat să intru în birou de-abia după ora 9.00, probabil pentru a demonstra că ajung târziu. Tot în prima săptămână au intrat peste mine, el cu asistentele lui şi m-au obligat să semnez un regulament de ordine interioară pe care l-a încropit el acum, să mă pună într-o situaţie proastă. Atunci am sunat la Poliţie să mă lase în pace“, a subliniat Elena Pîrvu.

„Nu mă interesează ce scrieţi în ziar“

Contactat telefonic, Bogdan Savu a fost expeditiv şi a declarat că nu vrea să comenteze situaţia din firma pe care o conduce. „Nu am nimic de zis. Nu mă interesează ce scrieţi în ziar. Mă voi apăra în justiţie în măsura în care informaţiile care vor apărea nu sunt verificate“, a subliniat acesta, după care ne-a trântit telefonul în nas.


Nici şefii din Viena nu au înaintat un punct de vedere referitor la această situaţie, cu toate că reporterii „ADS“ au trimis e-mailuri tuturor managerilor, inclusiv proprietarului companiei, fostul ministru al muncii, Martin Bartenstein.

Contactată telefonic, Delia Purec a negat orice fel de implicare în acest scandal. „N-am nicio legătură cu domnul Savu. Cred că lucrurile astea sunt doar nişte invenţii. Problema este doar între doamna Pîrvu şi domnul Savu, eu n-am niciun amestec“, a declarat, pentru „ADS“, reprezentantul medical din Timişoara al companiei.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite