EXCLUSIV ONLINE Dumitru Prunariu: “Pensia îmi ajunge doar pentru telefon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmonautul Dumitru Prunariu a declarat astăzi, pentru „Adevărul de Seară“, că după ce pensia i-a fost diminuată cu 70%, cu suma de bani care îi rămâne după tăiere şi-ar putea plăti doar telefonul mobil pentru patru luni.

„În momentul de faţă creditul pe care l-am contractat este mai mare decât salariul meu din cercetare care a fost diminuat cu circa 30%. Şi cu pensia diminuată, şi cu salariul diminuat, mă descurc greu. Alt job nu-mi mai pot lua, fiindcă şi aşa sunt foarte ocupat. Zilele acestea mă voi înscrie în Sindicatul Militarilor în Rezervă şi voi lua toate măsurile legale. Încă nu ştiu dacă pensia pe ianuarie include toate documentele de salarizare depuse în decembrie“, a declarat Prunariu.

Citeşte şi:
Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu, are pensia redusă cu 70%

El a adăugat că după diminuarea pensiei, banii îi mai ajung doar pentru a plăti patru luni factura la telefon, în condiţiile în care vorbeşte la mobil inclusiv în străinătate. Deşi este preşedintele Comitetului ONU pentru Utilizarea Paşnică a Spaţiului Cosmic, Dumitru Prunariu nu beneficiază de privilegiile foştilor săi omologi din alte ţări.

„Mi se plătesc doar deplasările în străinătate“

„Statele din care făceau parte foştii preşedinţi ai comitetului din anii trecuţi au înfiinţat un post de ambasador, special pentru aceştia. România nu a găsit aceste resurse, şi mie mi se plătesc doar deplasările“, a mai spus Prunariu.

 Dumitru Prunariu a devenit primul şi singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic, la 14 mai 1981.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite