DEZBATERE Oglindă-oglinjoară, cine are cea mai frumoasă casă din Capitală? Vezi cele mai "mândre" vile ale aleşilor bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru primarii şi parlamentarii de Bucureşti, „acasă" înseamnă atât domenii întinse pe mii de metri pătraţi, cât şi apartamente modeste în „blocuri comuniste". Reporterii „ADS" au bătut la porţile celor mai frumoase vile ale aleşilor bucureştenilor şi vă invită să realizăm topul celor mai frumoase conace, pe site-ul bucuresti.adevarul.ro.

În vreme ce unii aleşi locali n-au trecut nimic la rubrica „clădiri" din declaraţiile de avere, alţi primari şi parlamentari aleşi de bucureşteni se „lăfăie" în vile sau penthouse-uri de lux, în buricul Capitalei ori în zonele rezidenţiale de lângă oraş.

Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, are o vilă somptuoasă şi extrem de bine păzită la Baloteşti. Casa cu etaj, piscină şi ponton, dă spre lac, şi e ferită de ochii curioşilor printr-un gard înalt de peste un metru şi jumătate.


SOŢII BOGATE
Carmen Negoiţă câştigă de nouă ori mai mult decât soţul său, primarul sectorului 3. Vezi aici ce salariu are


„Jumătatea" edilului sectorului 3, Carmen Negoiţă, a câştigat din salariu anul trecut peste 100.000 de euro, de nouă ori mai mult decât soţul ei. Nevestele primarilor de sector iau bani frumoşi din propriile afaceri sau din salarii, devansându-şi cu mult soţii mai populari. Citeşte AICI întregul articol

Potrivit declaraţiei de avere, casa soţilor Negoiţă are 385 de metri pătraţi. În declaraţie, primarul a mai menţionat trei terenuri în Baloteşti şi unul în Câmpina, dar şi un apartament de 67 mp în Capitală.

image

Primarul a câştigat, anul trecut, circa 46.000 de lei de la primărie, plus 1.200 de euro pe lună din chiria apartamentului. Soţia sa a câştigat, în schimb, un salariu de peste 420.000 de lei de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Nici edilul-şef, nici soţia sa nu au putut fi contactaţi.

Prigoană se mută la vilă, în zona Traian

Vila din Pipera a lui Silviu Prigoană va rămâne „cuibuşor de nebunii" pentru fiul său cel mare, Honorius, în timp de deputatul PDL şi soţia sa au ales să se mute în centrul Capitalei, pe strada Labirint, într-o clădire în care a funcţionat un restaurant italian.

„Ne chinuim de şase luni să ne mutăm, dar nu am reuşit încă. Este o casă veche, din 1920, dar care a fost restaurată. Am vândut nouă proprietăţi ca să o cumpăr şi tot mai am de plătit la ea încă vreo 35 de ani", a declarat deputatul pentru „Adevărul", care a ţinut să precizeze că vila de 244 de mp este o „casă normală, între blocuri".

Click pe poze pentru a vedea toate casele şi blocurile în care locuiesc aleşii bucureştenilor

image
image
image

„Până acum au schimbat acoperişul de vreo trei ori, iar acum schimbă dalele din curte. Când s-au mutat aici au ridicat gardul ăsta înalt şi au pus plase în partea stângă, înspre blocuri, ca să nu mai arunce vecinii sticle goale de plastic. În fiecare sâmbătă seara dă petreceri, să vedeţi ce maşini vin!", ne-a dezvăluit unul dintre vecini.

Silviu Prigoană este unul dintre cei mai bogaţi politicieni din Capitală, cel puţin potrivit declaraţiei de avere: are peste zece terenuri în Bucureşti, Cluj, Braşov, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, 12 apartamente sau case de locuit şi numeroase colecţii de timbre, aparate foto, numismatică etc, ce depăşesc 400.000 de euro.

Casă de ministră

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, deţine în Bucureşti, alături de soţul său, Dorin Cocoş, două terenuri şi un bloc cu 12 apartamente de vânzare, pe strada Frederic Chopin.

Ministrul mai este proprietar pe o casă de locuit şi pe un apartament, două autoturisme şi bijuterii în valoare de 50.000 de euro.

Şi deputata Rodica Nassar are, potrivit declaraţiei de avere, o vilă impresionantă, de aproape 500 de metri pătraţi, şi un teren în Capitală, precum şi o casă şi un teren în Liban, moştenite de soţul său.

Senatorul Sergiu Nicolăescu locuieşte la etajul unui al unui bloc situat pe strada Muzeul Zambaccian din Capitală, chiar vizavi de muzeu. Potrivit declaraţiei de avere, deţine două terenuri, două apartamente în Bucureşti şi o casă de vacanţă în staţiunea 2 Mai. Niciun dintre parlamentari nu a comentat pe această temă.

Edilii de la sectoare au ales Centrul

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, locuieşte, de aproape 40 de ani, alături de familie, într-un imobil cu două etaje şi mansardă pe strada Cristofor Columb, din zona Grădina Icoanei, al soacrei sale.

Clădirea are peste 15 camere şi aproximativ 1.500 mp. Asta nu înseamnă că primarul n-ar fi avut unde să stea. Potrivit declaraţiei de avere, familia Chiliman deţine 21 de terenuri şi 8 case şi apartamente. Majoritatea clădirilor au fost moştenite sau primite prin donaţie de la mamă, soacră ori mătuşi, şi aduc proprietarilor venituri substanţiale din chirii: aproximativ 45.000 de euro pe an. Primarul nu a dorit să comenteze pe această temă.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, stă în buricul târgului, într-o casă de pe Bulevardul Dacia. Imobilul este „împânzit" de camere de luat vederi care înregistrează tot ce mişcă în curte.

image

Care casă a aleşilor locali ai bucureştenilor consideri că arată cel mai bine? Spune-ţi părerea pe forum!

"Am două apartamente în clădire, la etajul 1 şi la ultimul etaj, fiecare are 100 mp. Primul l-am cumpărat demult cu vreo 60.000 de dolari, iar al doilea - acum un an şi jumătate, cu 190.000 de euro. Camerele le-am montat pentru protecţie, după ce persoane necunoscute au vrut să intre peste familia mea în casă", a declarat Vanghelie pentru „ADS".

Mai modeşti la capitolul imobiliare sunt edilii de la sectorul 2 şi sectorul 6, Neculai Onţanu şi Cristian Poteraş. Primul are un apartament de 66 mp în Bucureşti şi o casă de 65 mp la Voluntari, în vreme ce Poteraş susţine că, după ce a divorţat în toamnă, a rămas doar cu un apartament într-un bloc vechi din Crângaşi.

Cristian Popescu Piedone locuieşte alături de soţie şi copii într-o vilă de 307 metri pătraţi, pe strada Principatele Unite din centrul Capitalei, dar în declaraţia sa de avere se mai regăseşte şi o casă de 73 mp, tot în Bucureşti.

Moştenirea lui Paleologu

Deputatul PD-L Theodor Paleologu a moştenit, în 2005, o casă de 400 de metri pătraţi pe strada Armenească şi împarte cu fosta soţie un apartament de 130 mp pe str. Romulus.

Paleologu a câştigat în 2010 63.000 de lei de la Camera Deputaţilor şi şi-a rotunjit veniturile anuale cu 1.000 de lei de la Universitatea „Petre Andrei" din Iaşi, 6.000 de euro din chirii şi 8.000 de lei din activiţăti agricole. Fostul Ministru al Culturii a refuzat să comenteze situaţia sa locativă.

Oprescu stă la bloc, dar are şi casă

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, locuieşte într-un apartament de 172 de metri pătraţi, situat la ultimul etaj al unui bloc din strada Popa Savu, lângă parcul Kiseleff. E catalogat de vecini drept un om gospodar şi muncitor.

„Nu prea îl vedem, că munceşte mult, săracul. Dar e tare harnic şi ne ajută. La noi pe stradă este foarte curat. Avem două măturătoare care curăţă zilnic strada", ne-a explicat una dintre vecinele primarului. În puţinul timp liber, edilul şef se recreează în afara Bucureştiului, mai exact la Ciolpani, unde deţine o casă de 480 de metri pătraţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite