SOŢII BOGATE Carmen Negoiţă câştigă de nouă ori mai mult decât soţul său, primarul sectorului 3. Vezi aici ce salariu are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Jumătatea“ edilului sectorului 3, Carmen Negoiţă, a câştigat din salariu anul trecut peste 100.000 de euro, de nouă ori mai mult decât soţul ei. Nevestele primarilor de sector iau bani frumoşi din propriile afaceri sau din salarii, devansându-şi cu mult soţii mai populari. 

MAI CITEŞTE ŞI:

Care nevastă de primar din Bucureşti e specialistă în rulat sute de mii de euro! Votează aici!

Pe primul loc în topul celor mai bogate soţii de primari de sector se află, de departe, Carmen Eugenia Negoiţă, „aleasa“, edilului de la 3, Liviu Negoiţă. Ea este vicepreşedinte a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) din noiembrie 2007 şi a câştigat anul trecut, doar din salariu, 423.548 de lei (peste 100.000 de euro).

De asemenea, Carmen este acţionară cu 33% din capital la Centrul Medical Panduri, de unde a primit dividende de 89.893 de lei (peste 21.000 de euro). Potrivit declaraţiei de avere, salariul de primar al lui Liviu Negoiţă a fost în 2010 de 46.005 de lei (aproape 11.000 de euro). El a mai obţinut venituri din chirii de 14.400 de euro.

În această perioadă circulă zvonuri conform cărora soţii Negoiţă urmează să se despartă. Contactată telefonic, Carmen a declarat pentru „Adevărul“ că „nu există o hotărâre judecătorească în acest sens în momentul de faţă“, fără să specifice dacă a fost depusă o cerere de divorţ sau nu. Ea a mai spus că nu vrea să discute nimic despre viaţa ei personală şi că toate informaţiile despre salariul ei apar în declaraţia de avere.

Edilul Sectorului 3 mai încasează o chirie lunară de 1.200 de euro de la un apartament, la care se adaugă dividendele de circa 22.000 de euro ale soţiei. Familia Negoiţă deţine în conturile şi depozitele din bănci peste 178.500 de lei, terenuri intravilane de 4.000 de metri pătraţi în comuna ilfoveană Baloteşti şi o casă de locuit tot acolo. Proprietatea lui Negoiţă de pe malul lacului este estimată la aproximativ 1 milion de dolari de experţii imobiliari.

Soţia lui Chiliman, câştiguri de 8 ori mai mari ca el

Alexandra Juvara Chiliman, soţia primarului sectorului 1, este arhitectă şi specialistă în domeniul conservării monumentelor istorice şi s-a ocupat, printre altele, de restaurarea Curţii Domneşti de la Mogoşoaia, a Fântânii Mioriţa şi de revitalizarea faţadelor imobilelor din Centrul Vechi al Capitalei.
Potrivit declaraţiei de avere a edilului, doamna Chiliman are un birou de arhitectură, e angajată la firma SC Carpaţi Proiect şi membră în Comisia Naţională a Monumentelor Istorice din cadrul Ministerului Culturii. Alexandra Juvara apare, în Registrul Comerţului, drept asociată la firma ARI Electronics Invest, aflată însă în procedură de radiere. 

Pe lângă cele 17 terenuri şi 6 case şi apartamente ale soţului şi copiilor, majoritatea moştenite, Alexandra Chiliman are în proprietate alte 4 terenuri în Bucureşti, la Sinaia şi în comunca vasluiană Falciu, şi două case în Capitală, obţinute tot din donaţii şi moşteniri.
Potrivit declaraţiei de avere a primarului, ea mai are un Renault R16 de colecţie, din 1972 şi circa 67.000 de euro în conturi. La capitolul venituri, ea a câştigat, în 2010, 445.342 de lei din salarii, pensie, dividende la Fondul Proprietatea şi chirii ori arende, de circa 8 ori mai mult decât soţul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite