Criminalistul Tudorel Butoi despre sinuciderea sopranei: „A fost influenţată de modelul Mădălinei Manole“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Roxana Briban (39 de ani) s-a sinucis, sâmbătă, într-un mod spectaculos, inspirat din rolurile pe care le-a interpretat pe scena Operei din Bucureşti. Ea a înghiţit un pumn de pastile, şi-a tăiat venele şi s-a asfixiat cu mai multe pungi de plastic, în baia locuinţei sale din Capitală.

Citeşte şi Rochia pentru înmormântarea sopranei, dusă la morgă/ Funeraliile au loc mâine, la cimitirul Herăstrău

                 Soprana a postat pe Facebook un avertisment macabru, înainte de a se sinucide

Gestul ei, dar şi modul în care s-a sinucis, l-a şocat atât pe soţul artistei, care a descoperit-o când s-a întors acasă de la cumpărături, cât şi pe poliţişti. Sinuciderea pare să fi fost anunţată de un mesaj postat de Roxana Briban pe contul ei de Facebook miercurea trecută:  o imagine din opera „Madama Butterfly“, de Giacomo Puccini, în care apare o mână însângerată. Roxana Briban a interpretat acest rol la Opera Naţională din Bucureşti în 2006.

„Nu a ştiu să gestioneze drama ieşirii din scenă“

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, că maniera în care a ales să se sinucidă Roxana Briban arată determinarea acesteia. „Artiştii sunt firi mai sensibile şi este normal să treacă mai greu prin criza economică şi socială pe care o traversăm. Din păcate, Roxana Briban nu a putut să gestioneze drama ieşirii din scenă. Cred că a fost influenţată de modelul Mădălinei Manole. Este posibil să mai asistăm la astfel de tragedii în lumea artistică“, susţine Tudorel Butoi.

Soţul îl acuză pe director

Soţul sopranei, Alexandru Briban, l-a indicat drept responsabil de moartea acesteia pe directorul Operei Naţionale Bucureşti (ONB), Cătălin Ionescu-Arbore. Potrivit lui Briban, depresia soţiei sale s-a instalat după ce a fost dată afară de la Opera bucureşteană în 2009.

Soprana

„În iunie 2009, directorul Arbore i-a cerut să renunţe la contractele pe care le avea la Viena pentru a putea să cânte din nou la Bucureşti. Ea nu a vrut să renunţe, astfel că nu i-a mai fost prelungit contractul“, a explicat soţul artistei. Briban a precizat că Roxana i-a lăsat un mesaj scris pe un carneţel: „Iartă-mă. A ta, Roxana“.
În replică, Cătălin Ionescu-Arbore a ţinut să precizeze că soprano a fost cea care şi-a dat demisia de la Operă. Trupul neînsufleţit al artistei a fost depus astăzi la Capela Bisericii Herăstrău. Roxana Briban va fi înmormântată în cursul zilei de mâine.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite