Construcţia pasajului de la Piaţa Charles de Gaulle va aduce şi restricţii rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la pasajul subteran din Piaţa Charles de Gaulle vor impune restricţii de circulaţie pe bretelele Bulevardului Aviatorilor. Construcţia ar trebui să înceapă în luna martie a anului viitor şi va fi gata în aproximativ un an şi jumătate.

Mai citeşte: Pasaj subteran la Charles de Gaulle

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în ultima şedinţă, documentaţia tehnico-economică a investiţiei, ce vizează construirea unui pasaj rutier subteran pe Bulevardul Aviatorilor, urmând ca Primăria Capitalei să înceapă licitaţia pentru demararea lucrărilor. Pentru construcţia pasajului, circulaţia va fi afectată, potrivit directorului general al Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii, Bogdan Hreapcă, doar pe bretelele Bulevardului Aviatorilor, pe porţiunea pe care se vor efectua şi lucrările.

Astfel, după un după un an şi jumătate de lucrări şi restricţii, şoferii vor putea circula printr-un nou pasaj şi vor scăpa de aglomeraţia din zonă. Pe timpul lucrărilor, câte două benzi de circulaţie de pe bulevard, fiind închise.

Lucrări pe 20.000 de metri pătraţi
Suprafaţa care urmează să fie ocupată de lucrare este de 20.000 de metri pătraţi, iar la final va avea aceeaşi destinaţie ca şi în prezent, reţea stradală şi spaţii verzi.
„Pasajul este o construcţie unitară cu parcarea subterană ce se va construi în zona respectivă. Este o zonă circulată, iar pasajul va ajuta la descărcarea fluxului de maşini ce vor circula pe viitoarea Autostradă 3”, a declarat Ion Dedu, director la Direcţia de Transporturi a Primăriei Capitalei.
Potrivit raportului de specialitate, pentru construirea pasajului rutier subteran sunt necesare lucrări de structură, de arhitectură, de reconfigurare a accesului existent în staţia de metrou Aviatorilor, de montare a instalaţiilor electrice, sanitare, a reţelelor de apă, de canalizare, de gaze, electrice, de telecomunicaţii şi de iluminat public.

De asemenea, proiectul nu necesită exproprieri, circa 290 de metri în nordul şi în sudul intersecţiei de la Charles de Gaulle aparţin de domeniul public al Municipalitaţii. Pasajul va avea o lungime de aproximativ 1.400 de metri, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul local.

„Crucea Secolului”, mutată din piaţă
Primul pas pentru construirea pasajului este mutarea statuii „Crucea Secolului” din centrul Pieţei Charles de Gaulle. Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic şi-a anunţat deja intenţia de reamplasare a statuii pe site-urile de licitaţii publice, serviciu pentru care este dispusă să plătească 134.000 de euro. Ofertele pot fi depuse până la 29 noiembrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite