A apărut a treia victimă a spitalului care a nenorocit-o pe prim-soprana de la Operetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Geanina Igna a suferit o operaţie de histerectomie totală în aceeaşi zi ca şi Amelia Antoniu la secţia de Ginecologie a spitalului CF2. Femeia de 38 de ani a început să se simtă rău joi dimineaţă, la mai puţin de trei zile de la intervenţie, şi a fost internată de urgenţă la secţia de Chirurgie de la Spitalul Floreasca.

La doar două zile după ce au fost mediatizate cele două cazuri dramatice ale sopranei Amelia Antoniu şi al lui Alice Preda, care au intrat în comă după ce au fost infectate cu o bacterie la Spitalul Clinic CF2, o a treia victimă iese la iveală.

Mai citeşte şi:

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, în comă în urma unei infecţii contractate în spital

Geanina Igna (38 de ani) a fost adusă joi dimineaţă în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca cu complicaţii la uter.

Femeia fusese operată de histerectomie totală la Secţia de Ginecologie a Spitalului CF2 luni dimineaţă, chiar înainte de intervenţia chirurgicală suferită de prim-solista de la Teatrul Naţional de Operetă, Amelia Antoniu. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Floreasca, Geanina Igna se simte bine în momentul de faţă, fiind în continuare internată în secţia de Chirurgie. Faţă de celelalte două cazuri, ea nu a fost înregistrată ca transfer interspitalicesc. Din acest motiv, a început o anchetă administrativă în interiorul Spitalului Floreasca.

Aseară, Geanina Igna era conştientă şi stătea de vorbă cu soţul ei. „Nu se simte foarte bine şi nu doreşte să declare nimic“, a spus soţul ei pentru „Adevărul“, nedorind să comenteze situaţia.

În momentul de faţă, nu se ştie dacă Geanina Igna a ajuns în această stare tot din cauza unei bacterii.

Amelia Antoniu se simte mai bine

La câţiva kilometri distanţă, la Spitalul Universitar, celelalte două victime de la Spitalul CF 2, Amelia Antoniu şi Alice Preda, se luptă să rămână în viaţă.

Dacă prim-solista de la Teatrul Naţional de Operetă se simţea un pic mai bine ieri, starea lui Alice Preda era mai gravă. „Din păcate, doamna Preda se simte mai rău decât înainte şi starea ei este instabilă. Ea a fost adusă într-o stare mai gravă din primul moment decât cealaltă pacientă. Facem tot posibilul să le facem bine pe amândouă“, a declarat, pentru „Adevărul“, şefa secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar de Urgenţă, Elena Copaciu.

Soţul Ameliei, Niculae-Gamenţ Antoniu, a declarat ieri că artista a reuşit să comunice, prin scris, şi a spus că îi este foame şi sete. „Acum vede şi este conştientă dar nu poate, încă, să vorbească“, a declarat soţul artistei.

Alice Preda, între viaţă şi moarte

Soţul lui Alice, Gabriel Preda, era ieri disperat. Omul se uita cu neputinţă la cadrele medicale care treceau dintr-o parte în alta la secţia de Terapie Intensivă şi care-i dădeau veşti proaste referitoare la starea nevestei sale. „Mă rog la Dumnezeu să o ţină în viaţă. Nu ştiu ce să mai fac. Am chemat şi preotul să o binecuvânteze. Alice e o femeie credincioasă şi sunt sigur că s-a bucurat“, a spus cu tristeţe bărbatul.

Secţia de Ginecologie de la Spitalul CF2 a fost închisă, iar directorul Constantin Tănase a fost demis de către ministrul Transporturilor Radu Berceanu. Acesta din urmă a declarat vineri că vor fi efectuate controale la toate cele 16 spitale CFR din ţară.

Şi Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă care să determine cauzele incidentelor. Ministrul Cseke Attila a declarat ieri că oricum numărul raportat de infecţii intraspitaliceşti în România este mult sub media europeană şi că va avea o discuţie cu medicii, pentru a vedea motivul pentru care nu se declară numărul real.

Conducerea Spitalului CF2, acuzată de sindicate

Sindicatul salariaţilor din Spitalul CF2 susţine că infecţiile ar fi fost provocate de lipsa materialelor sanitare cele mai uzuale, cum ar fi seruri, vată, alcool, comprese sterile şi dezinfectanţi. „De la 1noiembrie anul trecut, spitalul nu a mai achiziţionat niciun material sanitar. Pacienţii trebuie să aducă de acasă tot ce e necesar pentru operaţii“, a declarat liderul sindical Denisa Popovici. Potrivit Denisei Popovici, situaţia gravă cu care se confruntă spitalul a fost semnalată prin nenumărate memorii Direcţiei Medicale a Ministerului Transporturilor, dar nu a fost luată nicio măsură.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite