Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă, în comă în urma unei infecţii contractate în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei intervenţii chirurgicale minore, de cauterizare a unei răni pe colul uterin, Amelia Antoniu se află în comă profundă într-unul din spitalele bucureştene, potrivit anunţului făcut de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" pe platforma de socializare Facebook.

UPDATE 18.45 Deşi a apărut o uşoară ameliorare, medicii de la Spitalul Universitar sunt în continuare rezervaţi cu privire la evoluţia stării de sănătate a solistei, Amelia Antoniu. „Riscurile sunt în continuare mari pentru că organele sunt afectate de infecţie. Chiar dacă există o ameliorare, este greu să dai un verdict medical“, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, doctorul Bogdan Popescu. Şi cea de-a doua pacientă, Alice Preda este în continuare în stare de comă, iar medicii sunt rezervaţi să vorbească despre şansele de supravieţuire ale femeii.

UPDATE 17.00 Reprezentanţii Direcţiei Medicale din Ministerul Transporturilor au spus că n-au înregistrat anul trecut nici o infecţie nosocomială la Spitalul CF 2 din Bucureşti.Prim-solista Amelia Antoniu a ajuns de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) cu o infecţie gravă, au spus în schimb reprezentanţii SUUB.

UPDATE 16.30 Lumea teatrului este alături de prim-solista Teatrului de Operetă din Bucureşti, Amelia Antoniu, aflată în comă în Spitalul Universitar din Bucureşti. Artiştii sunt şocaţi de cele întâmplate şi transmit mesaje de încurajare familiei.

UPDATE 14.00 Amelia Antoniu, solista la Teatrul Naţional de Operetă din Capitală se află în continuare în stare gravă la Spitalul Universitar, după ce a contractat o bacterie din Spitalul CFR 2.

Artista a fost supusă unei intervenţii de cauterizare pe colul uterin, luni, iar în scurt timp i s-a făcut rău. În acelaşi timp, o altă femeie din spital a prezentat simptome identice.

Ambele paciente au fost aduse marţi seară, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă, unde se află sub supraveghere permanentă. Medicii în îngrijirea cărora se află Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Preda (35 de ani), bănuiesc că cele două femei au fost infectate o bacterie intraspitalicească, în timp ce au fost operate la Spitalul CFR 2.

„Nu există germene identificat, dar există o suspiciune, motiv pentru care se lucrează probe în paralel, atât la noi cât şi la Institutul Matei Balş“, a declarat dr. Elena Copaciu, medic-şef la Clinica ATI a spitalului Universitar.

Suspiciuni de stafilococ auriu

După mai multe de 72 de ore de comă de gradul lV, timp în care a fost conectată la plămânul atrificial, Amelia Antoniu continuă să se lupte cu moartea.

„A fost o operaţie relativ simplă de cauterizare a unor răni de pe colul uterin. Imediat după i s-a făcut rău, starea ei continuând să se agraveze. Am aflat că în acest spital au mai fost şase cazuri identice, acestea două şi încă două anul trecut. Nimeni nu a luat nicio măsură, au încercat să muşamalize. Se bănuieşte că este vorba despre stafilococ auriu. Am cumpărat antibiotice de mii de euro”, a povestit Niculae Gamenţ-Antoniu, soţul Ameliei Antoniu.

image

 
Surse din Spitalul Municipal, unde tânăra este internată la Terapie Intensivă nu îndrăznesc să-i acorde mai mult de 3-4% şanse de supravieţuire, deşi personalul medical face eforturi supraomeneşti să o salveze. În cealaltă rezervă de la Terapie Intensivă medicii se luptă să-i salveze viaţa lui Alice Preda,  infectată cu aceeaşi bacterie, tot la Spitalul CFR 2.

„A fost supusă unei intervenţii de serclaj, luni după-amiază. Imediat după i s-a făcut rău. Nu nu s-a spus nimic până nu am ajuns la Universitar“, a spus Gabriel Preda, soţul femeii.

Alice Preda era însărcinată în 14 săptămâni, însă după ce a contractat bacteria i s-a făcut chiuretaj, iar marţi i s-a extirpat şi uterul. „Starea ei este foarte gravă, i-au fost afectate toate organele”, a mai spus Gabriel Preda.

image

Ultimul spectacol la 17 aprilie

În holul de la Terapie Intensivă familiile celor două paciente aşteaptă cu inima strânsă orice vorbă despre starea lor. „Nu plâng, nu vreau să plâng, nu pot decât să mă rog pentru ea. Au omorât-o de două ori, pentru că dacă scapă nu ştiu dacă va mai putea cânta sau dansa“, a spus Paula Antoniu, mama solistei.

La Teatrul de Operetă vestea tragediei care i s-a întâmplat Ameliei Antoniu a căzut ca un trăznet, aseară, înainte de spectacolul cu „Romeo şi Julieta” în care Amelia ar fi trebuit să joace rolul Doamnei Capulet.

Victor Bucur, ultimul partener al artistei , alături de care Amelia a jucat în „Silvia”, la data de 17 aprilie, a spus: „În ultimul nostru spectacol, se simţea foarte bine, era, ca de obicei la cote înalte”.

Spitalul CFR se apără

Reprezenanţii Spitalului CFR 2 exclud posibilitatea ca cele două paciente să fi contractat o bacterie din sala de operaţii, motivând că în urmă cu două săptămâni, la Secţia de Maternitate şi Ginecologie şi la blocul operator aferent, s-a făcut o igienizare generală, cu o firmă de specialitate.

„Buletinele de analiză completă au fost în regulă. Şi mirarea noastră este cu atât mai mar, cu cât, această secţie este cea mai modernă din spitalele din România“, a declarat Cristian Codreanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului CFR. Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică a declanşat o anchetă în ceea ce priveşte situiaţia. Familiile celor două paciente sunt decise să facă plângere împotriva unităţii sanitare.

UPDATE 12:06 O comisie de la Ministerul Transporturilor, in a cărui subordine se află Spitalul CFR 2, a închis secţia de Ginecologie şi a luat probe epidemiologice din spital. Acestea au fost duse la laborator pentru a se vedea de ce natură este virusul care în ultimele zile a adus două femei în pragul morţii.

UPDATE 9.50

Solista Teatrului Naţional de Operetă, Amelia Antoniu, în vârstă de 36 de ani, care a fost transferată marţi seara, de la Spitalul CFR2, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar, continuă să se afle în stare foarte gravă, fiind în comă de gradul lV. 

În prezent, Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă, cu atât mai mult cu cât, după cum au declarat surse spitaliceşti, încă o persoană operată de aceeaşi echipă, de la Spitalul CFR2, se află, de asemenea, în aceeaşi situaţie gravă.

"Medicii de la Spitalul Universitar fac eforturi supraomeneşti pentru a o salva, dar şansele ei asunt în jur de3-4%", a declarat directorul Teatrului Naţional de Operetă, Răzvan Dincă, citând surse de la "cel mai înalt nivel din spital".

"Am luat hotărârea, împreună cu mama Ameliei, ca, indiferent ce se va întâmpla cu ea, să declanşăm o campanie care să ducă la stoparea acestor grave şi inadmisibile erori din sistemul de sănătate românesc", a mai spus directorul TNO.

Solista, în vârstă de 36 de ani, a intrat marţi în comă, "suferind de septicemie şi aflându-se într-o stare foarte gravă".

Amelia Antoniu este una din cele mai importante prim-soliste ale Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” şi profesor de canto şi teatru muzical la Şcoala Mark Twain Bucureşti şi la „Center Stage” Bucureşti. Este distribuită în prezent în cele mai importante spectacole ale Teatrului Naţional de Operetă, printre care “Romeo şi Julieta” (Doamna Capulet), “Vaduva veselă” (Valenciene, Sylvienne), “Contesa Maritza” (Liza), “Silvia” (Stasi), Odiseea Visotki (Lolita) şi altele.

Activitatea sa artistică include, pe lânga numeroase spectacole, înregistrări audio, apariţii TV, concerte vocal instrumentale şi turnee în ţara şi străinătate.

Amelia a fost transferată de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de la Spitalul CFR 2, unde se pare că a contractat infecţia, potrivit România liberă.

Cu ceva timp în urmă au fost încă şase astfel de cazuri care, din fericire, nu au fost mortale. Şi o altă femeie, operată a doua zi după Amelia Antoniu se află la fel, în comă. Amelia Antoniu a suferit ceea ce se numeşte un şoc toxico-septic", a explicat un medic de la Spitaul CFR 2, sub condiţia anonimatului pentru România liberă.

Anda Ţimbala, cunoscută publicului sub numele de June, scrie "Doamnee!! Sunt şocată..!!! Amelia este o colegă mereu zâmbitoare, amabilă şi o adevarată profesionistă!! Mă rog pentru Amelia, să treacă cu bine de această cumpănă teribilă şi să revină sănătoasă printre colegii ei! Am remarcat-o în "Silvia", unde era plină de energie şi drăgălaşenie, apoi am devenit colege în Chicago. Sunt alături de Amelia cu tot sufletul! O aşteptăm la teatru!"

Colegul Ameliei de la TNO, George Călin, scrie pe blogul personal despre ceea ce pare un caz halucinant cum "o fată cu o energie incredibilă pe care e imposibil să nu o iubeşti" a ajuns în comă "din cauza a ceea ce noi mai avem încă nesimţirea să numim sistem sanitar." George Călin acuză conducerea Spitalului CFR 2 că "încearcă să muşamalizeze cazul".

Amelia Antoniu la Gala Internţională a Operetei - VIDEO

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite