Bunurile Editurii Curtea Veche, furate cu două dube

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii instituţiei de cultură se uitau neputincioşi, astăzi, cum le erau scoase bunurile din casa de pe strada Ion Mincu de către oamenii lui Schalli Alexandru, moştenitorul imobilului. Acesta nu are nicio hotărâre judecătorească care să-i permită accesul în clădire.

Ministrul Culturii este solidar cu angajaţii de la Editura Curtea Veche

„Este un furt calificat continuu”

Iren Arsene acuză Secţia 2 de Poliţie, care se află în apropierea imobilului din strada Ion Mincu, că nu intervine în acest caz. „Poliţia a continuat să facă cercetări în pasul melcului, iar acum suntem în situaţia de a privi cum sunt devastate depozitele noastre , a declarat pentru „Adevărul de Seară”,  Iren Asene, directorul editurii.

„Calculatoare, arhivă, cărţi de muncă, medicamente, bilete şi tot ce poate exista într-o casă care este şi instituţie, toate sunt acum răvăşite şi nu pot să numesc asta decât furt calificat continuu”, a spus disperată directoarea instituţiei. A doua maşină care a ecat din faţa sediului editurii, încărcată cu fel de fel de cutii, a fost interceptată de poliţiştii de la Secţia 2, la insistenţele angajaţilor. „Şoferul a spus că nu ştie ce transportă şi, în plus, că nu ştie cine e şeful lui. Asistăm împietriţi cum este adunată viaţa noastră în maşini de necunoscuţi”, a povestit directoarea.

image

„Când i-am spus ministrului Hunor ce se întâmplă aici a fost uluit, mai ales că apariţia sa alături de noi nu a schimbat nimic şi nu a atras atenţia asupra abuzului. În acest moment trăim un moment comic, pentru că de la comedie la tragedie nu e decât un pas”, a mai spus Iren Arsene.

Sprijin ministerial, fără rezultat

La începutul săptămânii, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a apelat pentru rezolvarea situaţiei la colegii din Guvern, acesta exprimându-şi solidaritatea faţă cei aflaţi în stradă.  Hunor a vorbit cu ministrul Internelor, Vasile Blaga, şi cu cel al Justiţiei, Cătălin Predoiu. „Am discutat de trei ori cu ministrul Blaga şi voi vorbi şi cu Predoiu. Nu poţi să sechestrezi un patrimoniu care nu-ţi aparţine”, a spus Kelemen Hunor.

image

Reprezentanţii editurii Curtea Veche au depus, azi-dimineaţă, o plângere de furt la Secţia 2 Poliţie, potrivit lui Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Ciocan a mai spus că Alexandru Schally, cel care revendică sediul din strada Ion Mincu, nr.11, le-ar fi făcut o notificare reprezentanţilor editurii, în care le-ar fi spus să elibereze spaţiul şi să mute cărţile şi celelalte bunuri existente.

Din 17 iulie nu se mai lucrează la Editura Curtea Veche

Sediul editurii Curtea Veche din Bucureşti a fost spart săptămâna trecută, în noaptea de 19 spre 20 iulie, în jurul orei 3.00, când un cetăţean german care susţine că are o sentinţă definitivă a încercat să intre în posesia imobilului.

Iren Arsene, directorul editurii Curtea Veche, a acuzat atunci poliţia de "complicitate" cu "interlopii" care au spart sediul editurii, situat în strada Ion Mincu, nr. 11, Bucureşti, afirmând că editura Curtea Veche îşi desfăşoară activitatea în această clădire de la înfiinţare, respectiv din anul 1998, în baza unui contract încheiat cu Primăria Sectorului 1.
Totodată, Iren Arsene a precizat că respectiva clădire este obiectul unui litigiu care durează de 10 ani şi care nu este soluţionat.

Sediul din Bucureşti al editurii a fost blocat şi pe 17 iulie, de o firmă de pază, care a pus lanţuri la uşile şi porţile clădirii, o angajată a instituţiei fiind atunci reţinută în interiorul imobilului.

Iren Arsene a precizat că pe 17 iulie, în jurul orei 5.45, aproximativ 20 de persoane, majoritatea de la firma de pază Civis SRL, au intrat în sediul editurii şi au pus lanţuri la uşi şi la porţi, fără să lase pe nimeni să intre sau să iasă din imobil.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite