Ministrul Culturii sprijină Editura Curtea Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirea din strada Ion Mincu, numărul 11, în care îşi desfăşura activitatea de peste 10 ani Editura „Curtea Veche” a fost sechestrată abuziv, la 17 iulie, de un grup de interlopi. Acum, editorii şi personalul instituţiei lucrează pe unde apucă, acasă sau la prieteni.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a apelat pentru rezolvarea situaţiei la colegii din Guvern, acesta exprimându-şi solidaritatea faţă cei aflaţi în stradă.  Hunor a vorbit cu  ministrul Internelor, Vasile Blaga, şi cu cel al Justiţiei, Cătălin Predoiu. „Am discutat de trei ori cu ministrul Blaga şi voi vorbi şi cu Predoiu. Nu poţi să sechestrezi un patrimoniu care nu-ţi aparţine”, a spus ieri, într-o conferinţă de presă, ministrul Kelemen Hunor.

Apariţiile editurii, sistate 
Sediul este revendicat de un fost proprietar, Schalli Alexandru, dar editura are contract de închiriere valabil. 15 oameni trimişi de acesta la sediul Editurii Curtea Veche au sudat porţile, au pus trei rânduri de lanţuri şi au sechestrat totul. În prezent, 60 de oameni, angajaţi ai Editurii Curtea Veche nu-şi pot desfăşura activitatea. „Poliţiştii ne-au ajutat, spunând că sunt şi ei nişte bieţi bugetari amărâţi şi nu i-au legitimat pe cei care au intrat cu forţa în casă. Este ca în Kafka”, a spus Grigore Arsene, directorul editurii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite