Oprescu a găsit înţelegere la întâlnirea cu Ponta. Vezi declaraţia completă a edilului după şedinţa de guvern şi cum se va transforma Bucureştiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat în şedinţa de guvern de astăzi că în urma discuţiilor purtate între municipalitate şi guvern au fost găsite consensuri în ceeea ce priveşte revitalizarea complexului sportiv Lia Manoliu, a noii Săli Polivalente dar lşi problema datoriilor RADET. 

Sorin Oprescu a afirmat că este mulţumit de rezultatul negocierilor şi că în sfârşit se poate apuca de treabă. „Din start vreau să fie clar că problemele de interes comun, înm ceea ce priveşte problemele municipalităţii, am discutat cu orice ministru sau premier, din orice guvern de până acum. De aceea îi mulţumesc lui Victor Ponta şi acestea nu sunt vorbe sub formă de limbă de catifea.”

Lia Manoliu intră în ograda Primăriei

 Referitor la construirea noii Săli Polivalente, Oprescu a declarat că a cerut guvernului cedarea terenului care reprezintă aproape toată suprafaţa complexului Lia Mnoliu. „Am construit acolo Naţional Arena, am construit parcarea şi utilităţile necesare complexului şi am început amenajările necesare unui complex sportiv de nivel european. Nu înteleg de ce nu am putea dezvolta zona doar pentru că înainte nu puteam construi o sală polivalentă acolo. Am fost impresionat de sportivul care se antrena pentru sărituri în bazin pe nişte pureţi. Vrem să ne implicăm şi în refacerea bazinului olimpic.  Dorim de asemenea să păstrăm şi turnul de paraşutism din acest complex. Vrem să folosim zona parcului şi zona lacului artificial, vrem sa dăm la o parte magazinele care vând trei ciocolate şi pitici. Vrem să rămână o zonă de plimbare."

Citeşte şi Ponta: sunt necesare restructurări la RADET. Metrorex va trece sub administrarea Primăriei Generale a Capitalei

În ceea ce priveşte construirea noii Săli Polivalente a Capitalei, edilul a afirmat că „Ne dorim sala polivalentă, fără să mai pornim de la zero, cu mii de studii de fezabilitate. Acestea există deja şi le putem folosi. Am studiat problema refacerii clădirii din parcul Tineretului dar dacă am interveni acolo, ne-ar costa mai mult. Pentru refacerea ei, sunt preţuri mult prea mari , aşa că vom interveni atunci când vom avea banii necesari renovării.”

ELCEN va fuziona cu RADET

Privitor la soluţionarea crizei de la RADET edilul a afirmat că a ajuns la un consens cu premierul şi guvernul şi a dat asigurări că bucureştenii nu vor plăti mai mult pentru căldură la iarnă. Acesta a afirmat că cele două companii de satat vor fuziona, în interesul cetăţenilor.

Citeşte şi Ponta: "Talentatul domn Videanu a închis Capitala" Premierul îl acuză pe fostul edil de îngroparea Bucureştiului în datorii de sute de milioane de euro

„Celedouă companii se vor uni sub formă de societăţi comerciale. Este singura cale de a rezolva acest lucru. Am fost întrebat de ce nu trece RADET-ul în subordinea ELCEN-ului. Astăzi, guvernul a repus adevărul în drepturile sale istorice şi a anulat acele penalităţi aberante acumulate de primărie. Se va interveni şi pe regulamentului ANR-ului şi important este ca la iarnă să putem trece sezonul rece fără probleme. Da, vom putea plăti diferenţa de la 170 de la 325 de lei pe gigacalorie, dar nu modificăm nici un preţ pe care îl plăteşte populaţia pentru încălzire. Sunt 1 milion jumate de familii care se incalzesc cu sistemul centralizat şi nu putem să ne abatem de la această promisiune.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite