Ponta: "Talentatul domn Videanu a închis Capitala" Premierul îl acuză pe fostul edil de îngroparea Bucureştiului în datorii de sute de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a lansat acuzaţii grave la adresa fostului primar PDL-ist al Capitalei, Adriean Videanu. Potrivit acestuia, Bucureştiul a ajuns într-un impas economic care I se datorează în totalitate fostului edil. Oprescu a fost chemat la şedinţa de guvern pentru a discuta despre RADET, METROREX dar şi despre viitoarea Sală Polivalentă.

Declaraţiile premierului au fost făcute în deschiderea şedinţei de guvern de astăzi. Pentru a discuta problemele cu care se confruntă municipalitatea, premierul l-a invitat la şedinţa de guvern şi pe Sorin Oprescu.

Citeşte şi Ponta: sunt necesare restructurări la RADET. Metrorex va trece sub administrarea Primăriei Generale a Capitalei

Potrivit premierului, Ministerul de Finanţe a găsit nereguli grave în gestionarea banilor pe timpul mandatului lui Adriean Videanu. “Aceste nereguli ar putea închide Capitala”, a declarat Victor Ponta. "Sunt datorii foarte mari şi decocamdată nu există bani pentru remedierea lor. Procurorii ar trebui să se uite peste aceste acte semnate de fostul primar", a mai adăugat acesta. 

Punctele fierbinţi ale şedinţei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost invitat la şedinţa de miercuri a Guvernului pentru discuţii privind începerea lucrărilor la Sala Polivalentă, datoriile regiei locale de distribuţie a energiei termică (RADET) şi situaţia Metrorex, a anunţat premierul Victor Ponta.

Pe agenda ş Astfel, bucureştenii care circulă cu metroul pe magistrala Dristor 2- Republica au găsit, la marginea fiecărui rând de scaune, cărţi pe care le puteau citi pe durata călătoriei. Pentru a fi siguri că nu dispar, cărţile au fost legate de bări cu lanţuri. Proiectul a demarat marţi, 11 septembrie, şi în funcţie de feedback-ul din partea călătorilor, iniţiativa celor de la Bookland se poate extinde.edinţei de guvern figurează un memorandum prin care reprezentanţii statului în Adunarea Generală a Acţionarilor Electroctrocentrale Bucureşti (ELCEN) sunt mandataţi să dispună măsuri în vederea negocierii termenilor şi condiţiilor în care societatea va anula penalităţile calculate pentru neplata şi/sau plata cu întârziere de către RADET a obligaţiilor contractuale.

Citeşte şi Ce zestre primeşte Oprescu de la Guvern. Ponta îi pasează primarului una dintre cele zece companii monitorizate de FMI

"Talentatul domn Videanu (fost primar general al Capitalei-n.r.) a îndatorat Bucureştiul în aşa fel încât, în mod normal, dacă nu muncim împreună, Bucureştiul se închide la anul, ca să plărească creditele şi buzunarele largi ale lui Videanu, cel care ne dă lecţii pe la televizor. Dincolo de faptul că procurorii, când vor avea timp liber, se vor ocupa şi de Videanu şi de sutele de milioane pe care le-a luat din banii Bucureştiului, noi avem obligaţia să salvăm municipalitatea", a spus Ponta.

CIteşte şi RATB şi RADET, aruncate în aer de sindicalişti. Ameninţaţi cu disponibilizările în masă, angajaţii pun tunurile pe conducere

ELCEN vinde energia termică către RADET la un preţ reglementat de ANRE, după care regia o livrează consumatorului final. Datoriile curente ale RADET către ELCEN sunt de circa 1 miliard de lei, la care se adaugă penalităţi de 1,1 miliarde de lei, datorie acumulată pe parcursul a 15 ani. Din cauza neîncasării sumelor de la RADET, ELCEN nu şi-a achitat datoriile către toţi furnizorii de materie primă.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite