Hristu Şapera joacă astăzi baschet la Alcatraz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

64 de baschetbalişti din întreaga lume, printre care şi bucureşteanul Şapera, luptă astăzi în celebra închisoare-muzeu pentru titlul „Red Bull King of the Rock“. Competiţia începe la ora 19.55, ora României.

Pentru mii de deţinuţi încarceraţi la Alcatraz în cei 29 de ani de funcţionare cel mai scump vis a fost să scape din iadul înconjurat de ape. Anul acesta, 64 de baschetbalişti din întreaga lume aleg, de bunăvoie, să se lase „duşi“ între zidurile faimoasei închisori. Doar pentru o zi, ce-i drept, şi pentru un campionat de baschet „unu la unu“.

Un bucureştean sub panoul de la Alcatraz

Baschetbalişti din SUA, Serbia, Israel, Slovenia, Turcia, Ucraina, România, Germania, Canada, China, Spania, Franţa şi Lituania vor lupta sub panourile din curtea închisorii pentru titlul de „King of The Rock“.

România este reprezentată de bucureşteanul Hristu Şapera, câştigătorul concursului de baschet „unu la unu“ Red Bull King of the Rock România disputat luna trecută în Penitenciarul Rahova din Capitală.

Citeşte AICI povestea vieţii lui Hristu Şapera

Lupta se anunţă foarte grea: „fără coechipieri care să te susţină, fără antrenori care să te îndrume, eşti tu, mingea de baschet, coşul şi adversarul“, explica Hristu, într-un interviu acordat Adevărul de Seară Bucureşti.

„Sunt o fire foarte competitivă şi am dorit tot timpul să demonstrez că sunt cel mai bun. Nu e niciun mod mai clar şi mai simplu să faci asta decât într-un joc unu la unu“, mărturisea Hristu.

Pentru el este un fel de întoarcere la origini, aventura sa baschetbalistică consumându-şi primii paşi chiar în Statele Unite şi, ironic, chiar foarte aproape de Alcatraz, în San Francisco.

Competiţia începe la ora 19.55, ora României (ora 9.55 San Francisco). Meciurile pot fi urmărit live AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite