Serial "Vieţaşii de la Giurgiu“ - Puşcărie pe viaţă de la 19 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Daniel Vasiliu, zis Giani, este condamnat la detenţie pe viaţă pentru un dublu asasinat la care a participat pe când încă nu împlinise 20 de ani. Fapta pentru care Giani, acum în vârstă de 33 de ani, plăteşte cu propria tinereţe a creat multă vâlvă în primăvara anului 1996 din cauza violenţei cu care a fost comisă.

După ce ultimii 14 ani i-a petrecut în regim de maximă siguranţă înconjurat doar de vieţaşi, Silviu Daniel Vasiliu, aflat acum în custodia Penitenciarului Giurgiu, îşi ispăşeşte pedeapsa alături de deţinuţi cu pedepse mai mici, în regim închis.

Citeşte şi:

HRIB: „AM OBLIGAT-O SĂ MĂ PRIVEASCĂ ATUNCI CÂND AM ÎMPUŞCAT-O“

TAXIMETRISTUL MORŢII A DEVENIT OMUL LUI DUMNEZEU

Mărturie: „Vieţaşul Covali a luat viaţa din mine“

Un vieţaş, la un pas de libertate



„De o lună sunt şi eu pe regim închis, nu mai sunt gesereu (n.red. - GSR= grad sporit de risc) şi mă simt mai bine. Când m-au adus aici şi am văzut atâta lume am zis că sunt pe Lipscani", spune Vasiliu.

„O tâlhărie care n-a mers cum trebuia"
Silviu insistă că el nu a ucis pe nimeni, dar a fost găsit vinovat pentru instigare la crimă, fiind liderul grupării care i-a ucis în propria casă pe soţii Teodor Tacu şi Elena Samburschi, ambii de peste 60 de ani. „Ştiam foarte bine ce aveam de făcut: intram în casă cu chei potrivite, îi separam pe soţi ca să spună mai repede unde au banii şi bijuteriile, luam ce era de valoare şi plecam fără să păţească nimeni nimic. Dar în ziua aia nu a mers totul cum trebuia", povesteşte Giani.


De fapt, lucrurile au mers chiar foarte prost în acea zi de duminică, 21 aprilie 1996.
Giani, însoţit de Leon „Leo" Zanfir, Octavian Bărcilă, Costel Mihale şi iubita lui, Camelia Ţepoi, toţi între 19 şi 21 de ani, au năvălit în apartamentul bătrânilor pentru a-i jefui, dar, conform spuselor lui Giani, Leo a luat-o razna şi i-a hăcuit pe cei doi soţi.

„Ţinea mai mult la bani decât la viaţă"
„Eu stăteam cu doamna şi Leo cu domnul. După vreo cinci minute, am ieşit din cameră să văd ce face Leo. Atunci a ieşit şi Leo din camera în care îl legase pe bătrân. Avea cuţitul şi mîinile pline de sânge şi părea turbat. Când l-am întrebat ce a făcut mi-a spus că le-a făcut ce trebuia, «dacă ţinea mai mult la bani decât la viaţă». În timpul în care am intrat să văd dacă se mai poate face ceva pentru bătrân, Leo a omorât-o şi pe doamnă", rememorează vieţaşul.

Toţi cei cinci au fost prinşi în noaptea imediat următoare şi au primit condamnarea pe viaţă. La data condamnării, Daniel avea deja un copil în vârstă de nici trei ani. „Prietena m-a lăsat la scurt timp după arestare, aşa că pe copil l-a crescut mama singură", zice vieţaşul. Acum, Giani spune că regretă cele întâmplate şi speră ca într-o zi să vadă din nou cerul de pe partea cealaltă a gratiilor.

Ce nu povesteşte Giani
Bătrânilor ucişi le-au fost scoşi ochii de către Costel Mihale, cel care venise şi cu pontul conform căruia cei doi soţi aveau în casă 75.000 de dolari şi cinci kilograme de aur. Costel a mărturisit că le-a scos ochii pentru a nu le rămâne imaginea asasinilor pe retină, aşa cum ştia el din filme. Între timp, Costel a fost ucis în Penitenciarul Rahova de un alt vieţaş pentru că era bănuit că ar fi turnător.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite