Bucureşti: Un copil se află în comă, părinţii îi învinuiesc pe medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de nouă ani şi jumătate este în comă de gradul III la Spitalul Grigore Alexandrescu, în urma unei operaţii. Familia pacientului îi acuză pe medici că i-ar fi provocat băiatului o hemoragie pe masa de operaţie şi apoi nu au avut sânge disponibil să îl salveze. Conducerea spitalului neagă acuzaţiile şi spun că medicii care l-au consultat prima dată pe copil au pus un diagnostic greşit.

Mai citiţi:

Bucureşti: Decizie în cazul bebeluşului strangulat la naştere

Bucureşti: Moaşa care a uitat bebeluşul în incubator a fost trimisă în judecată

Băiatul, în vârstă de 9 ani şi jumătate, avea dureri de cap şi părinţii l-au dus la un control, la un spital din Craiova. Medicii au suspectat că ar fi vorba despre o tumoare şi l-au trimis la Bucureşti, la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost operat miercurea trecută la spitalul Grigore Alexandrescu de profesorul Ion Bâscă.

Familia băiatului îi acuză pe medici că i-au provocat copilului problemele cerebrale, pentru că băiatul a venit cu o tumoare la glanda suprarenală, nu la cap. Copilul este în prezent în comă de gradul 3 şi este ţinut în viaţă de aparate. Conducerea Spitalului Grigore Alexandrescu declară că nu a fost deocamdată cazul să înceapă o anchetă şi neagă faptul că nu era sânge în spital.

Băiatul a fost transferat săptămâna trecută de la Spitalul din Craiova cu diagnostic de chist hidatic. În urma investigaţiilor, medicii de la Grigore Alexandrescu au aflat că este vorba despre  o tumoră la glanda suprarenală.

În timpul operaţiei s-a produs o hemoragie

"Am spus familiei că este vorba despre o operaţie dificilă, dar copilul nu a stat fără sânge pentru că noi, atunci când intrăm în sală, intrăm cu o rezervă. Din nefericire, în timpul operaţiei s-a produs o hemoragie, iar după trezire au un apărut semnele unei suferinţe cerebrale. Copilul nu a ajuns în stop cardiac dar a existat hipoxie, adică o oxigenare mai slabă a creierului din cauza presiunii scăzute a sângelui. Nu ştim cum vor evolua leziunile", a spus şeful Clinicii de chirurgie de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", conferenţiarul Ioan Bâscă.

Ion Bâscă a adăugat că medicii de la Spitalul din Craiova l-ar fi putut fi operat dar nu şi-au asumat riscul acestei operaţii.

"Ei nu au asumat acest lucru, noi ne-am asumat această operaţie. O tumoră la glanda suprarenală este o operaţie foarte dificilă aceasta având 60 de artere care intră în ea şi legătură cu aorta cavă şi vena cavă. Din păcate tumora era pe partea cu vena cavă şi a fost o sângerare mai mare. Tumora aceasta există de mai mult timp", a mai spus medicul.

Pe de altă parte însă, Lorena şi Marius B, părinţii copilului, acuză medicii de neglijenţă. Ei susţin că au văzut asistentele alergând după sânge şi plasmă. După operaţia care a durat peste trei ore, copilul nu s-a mai trezit din anestezie, au spus părinţii

Părinţii vor să îl transfere la un spital de la Viena.






București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite