Bucureşti: Decizie în cazul bebeluşului strangulat la naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“N-a fost malpraxis!”. Asta au decis, după doi ani de dezbateri şi expertize, membii Comisiei de malpraxis în cazul lui Sebi Lungu, bebeluşul care s-a strangulat la naştere cu cordonul ombilical.

În momentul incidentului, niciun cadru medical de la Spitalul Universitar de Urgenţă, acolo unde a fost născut, nu a supravegheat-o pe mamă, timp de aproape o oră. Sebastian a rămas o legumă, nu se mişcă, nu poate vorbi, nu este conştient de lumea exterioară şi a dezvoltat şi epilepsie.

Părinţii săi au primit răspunsul luni, 10 mai. „Cei trei experţi numiţi de comisie şi plătiţi de noi, cu 8.000 de lei, au hotărât că nu este malpraxis. Vrem să dăm în judecată Comisia”, a spus Nansi Lungu, tatăl lui Sebi.

Reprezentanţii comisiei spun că părinţii au dreptul să conteste decizia. „Comisia de malpraxis nu ia banii părinţilor, nici nu face anchetă. Noi doar numim, prin tragere la sorţi, specialiştii care fac analiza cazului, iar părinţii îi plătesc direct. În cazul de faţă au fost trei specialişti şi toţi au spus că nu este malpraxis”, a spus dr. Cristina Pelin, preşedinta Comisiei de Malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Părinţii lui Sebi au început lupta în speranţa că cei răspunzători vor plăti pentru greşelile lor şi că firmele de asigurări de malpraxis vor susţine financiar tratamentul lui Sebi.

„Am cheltuit mii şi mii de euro pe tratamente. Acum şi dacă-mi spune cineva să mă duc la o clinică ce mă primeşte gratis, nu am cum pleca,  pentru că nu mai avem bani deloc”, a mai spus Nansi Lungu.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite