Plimbă-te prin Muzeul Luvru cu „Adevărul“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al doilea volum al colecţiei „Marile Muzee ale lumii“ va fi distribuit luni, 26 aprilie, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei.

Citiţi şi

Descoperă „Marile Muzee ale lumii“ cu „Adevărul“

„Fecioara între stânci“, „Mona Lisa“ şi „Sfânta Ana, Fecioara şi Pruncul cu mielul“ de Leonardo da Vinci sunt cele mai importante lucrări prezentate în acest volum.

În fiecare luni, împreună cu ziarul „Adevărul“ şi suplimentul „Sporturi“, cititorii vor putea descoperi cele mai importante muzee de pe mapamond. „Muzeul Luvru – Paris“, al doilea volum al seriei, , se vinde la chioşcuri luni, 26 aprilie. Fiecare exemplar are 160 de pagini ilustrate şi este tipărit în condiţii grafice deosebite.

Cel mai cunoscut chip din lume

Muzeul parizian, care a fost transformat din reşedinţă regală după 100 de ani, vinde anual peste 8 milioane de bilete, devenind astfel cel mai vizitat muzeu din lume. Curioşii vor afla că celebra pictură „Mona Lisa“ a fost furată din muzeu şi recuperată după abia doi ani. Totodată, pictura a născut discuţii aprinse în rândul istoricilor, poeţilor şi învăţaţilor din toate timpurile. Identitatea tinerei femei este şi astăzi învăluită în mister. Conform unei ipoteze, personajul tabloului ar fi Lisa Gherardini (n. în 1479), devenită soţia lui Francesco del Giocondo în 1495.

Grand Louvre

Înfiinţat în anul 1793, Luvru (Paris) este unul dintre primele muzee europene, după Ashmolean Museum din Londra (1683), Gemäldegalerie din Dresda (1744) şi Muzeele Vaticane (1784). Clădirea care adăposteşte colecţiile muzeului Luvru a fost construită la sfârşitul secolului al XII-lea, în acelaşi timp cu procesul de consolidare a naţiunii franceze, iniţiat de regii „creştini“.

Proiectul acestui grandios muzeu a luat naştere în timpul domniei lui Ludovic al XVI-lea (1774-1792). Pictorul Hubert Robert a fost numit, în anul 1784, responsabil de amenajarea acestuia. Luvru s-a numit, pentru o scurtă perioadă de timp, Musée Napoléon (1803-1815). Reorganizarea sălilor a început în ajunul celui de-al Doilea Război Mondial şi a culminat, în anul 1984, cu începerea lucrărilor pentru Grand Louvre.

Astăzi, muzeul se întinde pe o suprafaţă de peste 40 de hectare, dintre care aproximativ 600.000 de metri pătraţi sunt rezervaţi sălilor de expoziţie.

În colecţia editată de Adevărul Holding, luni, 3 mai, apare albumul „Muzeul Prado –Madrid“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite