Descoperă „Marile Muzee ale lumii“ cu „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de opere şi 1.500 de artişti sunt prezentaţi în singura colecţie din România dedicată „caselor de artă“, ce continuă seria de succes „Pictori de geniu“, lansată de Adevărul Holding.

Ziarul „Adevărul“ se distribuie în fiecare luni, din 19 aprilie, cu volume din seria „Marile Muzee ale lumii“, la preţul de doar 12,9 lei. Primul album este gratuit.

Cele 15 albume de arta aduc în atenţia colecţionarilor şi a cititorilor muzeele Ermitaj, Luvru, Prado, Galeria Uffizi, Musee d’Orsay, câteva dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură ale lumii.

Fiecare volum prezintă un scurt istoric al muzeelor, operele (descrise în detaliu şi fotografiate de cei mai buni profesionişti), informaţii privind programul de funcţionare, mijloacele de transport cu care vă puteţi deplasa până la muzeu, dar şi serviciile pe care le oferă instituţia. În plus, pe ultimele pagini ale fiecărui album regăsiţi planul interior al clădirii.

În noua serie editată în colecţia Biblioteca de Artă de la „Adevărul“ vor fi prezentaţi  peste 200 de artişti şi 1500 de opere. Fiecare volum are 160 de pagini.

Primul volum – „Ermitaj - Sankt Petersburg“


Tablouri, sculpturi, icoane, obiecte antice alcătuiesc un patrimoniu universal. Aşadar, primul volum, „Muzeul Ermitaj“ din Sankt Petersburg, se distribuie luni, 19 aprilie, gratuit. Ediţia este limitată, doar 240.000 de exemplare. Cele mai valoroase opere de artă ale tuturor timpurilor se păstrează în Rusia: o parte din operele lui Rafael, Michelangelo, Corot sau cele ale impresioniştilor Renoir, Cezanne, Van Gogh, Picasso.

„Potrivit opiniei generale, existenţa Muzeului Ermitaj se datorează lui Petru cel Mare, fapt adevărat însă doar în parte. Cu excepţia unor tablouri flamande, pe ţar nu îl interesau prea mult operele de artă, el fiind atras cu preponderenţă de obiectele rare, de curiozităţile naturale şi de ciudăţeniile de orice fel. Se povesteşte că reuşise să creeze un muzeu terifiant cu mumii, fetuşi diformi şi alte «delicii» de acest tip şi că îşi obliga supuşii să îl viziteze frecvent“, scrie Marco Carminati, în prefaţa primului album din „Marile Muzee ale lumii“.

Ştiaţi că Muzeul Ermitaj a funcţionat ca spital în timpul Primului Război Mondial? Ştiaţi că Ermitaj înseamnă „reşedinţa retrasă, pentru recreere? Ştiaţi că Ermitaj găzduieşte aproape 3 milioane de exponate? Aflaţi răspunsurile pe larg din primul volum al colecţiei de artă editată de Adevărul Holding.

Muzeul Brukenthal este singurul muzeu din România care este inclus în această serie. Abonamente pentru colecţia „Marile Muzee ale lumii“ se fac la numărul de telefon 0318.200.200.

Când vor apărea volumele

Muzeul Ermitaj - Sankt  Petersburg    19 aprilie
Muzeul Luvru – Paris    26 aprilie
Muzeul Prado – Madrid    3 mai
Galeria Naţională de Pictură – Berlin 10 mai
Egyptian Museum – Cairo    17 mai
National Gallery of Art – Washington        24 mai
Muzeul de Istorie a Artei –Viena    31 mai
Musee d'Orsay – Paris    7 iunie
Galeria Uffizi – Florenţa    14 iunie
National Gallery – Londra    21 iunie
Muzeul Van Gogh – Amsterdam    28 iunie
Galeria Naţională de Artă – Milano    5 iulie
Muzeul Puskin – Moscova    12 iulie
Muzeul Metropolitan de Artă - New York    19 iulie
Muzeul Brukenthal – Sibiu    26 iulie

Opere din Ermitaj
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite