Paraşutist ucis de un curent de aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plutonierul paraşutist Petre Onofrei (41 de ani), membru al Forţelor Terestre din Bucureşti şi fost luptător în Afghanistan, a murit, ieri, pe aerodromul Boboc din Buzău, după ce paraşutele nu i s-au deschis în timp ce sărea de la 2.000 de metri înălţime.

Eroarea umană, exclusă în cazul morţii paraşutistului

Era un paraşutist experimentat, spun superiorii săi, şi nimeni nu s-ar fi aşteptat ca la al 151-lea salt plutonierul să cadă precum o stâncă din cer, de la 2.000 de metri, sub privirile îngrozite ale celor şapte colegi de la sol care au zburat înaintea lui. Motivul pentru care cele trei paraşute pe care le avea şi nu s-au deschis, încă nu s-au aflat.  Surse din cadrul unităţii bănuiesc că  bărbatul ar fi intrat într-o „vrie plată”, ceea ce înseamnă că un curent de aer l-a învartit în timp ce era cu spatele în jos. Tragedia a venit ca un paradox „negru”, spun reprezentanţii Statului Major General, care azi sărbătoresc „Ziua Paraşutiştilor”.

Un alt coleg a sfidat moartea

Un alt incident s-a produs cu o zi înainte la baza Boboc. Un subofiţer care făcea un curs pentru ob’inerea unui brevet de paraşutist a văzut moartea cu ochii marţi seara, imediat după ce a sărit cu paraşuta. Înainte de aterizare, sergentul Horaţiu Andreşan (28 de ani) a fost luat de o rafală de vânt, iar în momentul în care a atins solul a aterizat greşit şi s-a lovit puternic la spate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite