Bucureşti: Micul „Mowgli“, salvat de maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian, copilul în vârstă de trei ani găsit de jandarmi în ţarc şi încredinţat statului va locui într-un centru de plasament, după care va fi crescut de un asistent maternal.

Mai citiţi şi:

Mama lui Mowgli şi-a mai părăsit un copil

Teoretic, pe Micul „Mowgli“ părinţii îl vor putea cere înapoi numai după ce vor demonstra că au condiţii să-l întreţină.

Câinii, singurii care nu i-au făcut rău

 Raportul medicilor a arătat că micuţul a fost supus unor rele tratamente, a fost bătut iar când a fost găsit de jandarmi era înfometat. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, că maidanezii de care era înconjurat copilul au fost singurii care nu i-au făcut niciun rău: animalele i-au lins rănile deschise.

„Mama copilului, Mihaela Ion, poate locui în Centrul Maternal „Maria“ al Primăriei Sectorului 2, un loc pentru adăpostirea mamelor agresate şi fără posibilităţi de a se întreţine“, a spus Neculai Onţanu.

Dacă îşi va dovedi afecţiunea pentru fetiţa pe care a născut-o în urmă cu câteva zile şi care este produsul unui viol, ea va putea sta împreună cu bebeluşul în centru, unde sunt condiţii hoteliere, fără a plăti chirie.

În cazul în care vrea să locuiască din nou cu bărbatul, primăria îl va ajuta pe acesta să se integreze în societate, să-şi găsească de lucru. 

El va putea locui însă împreună cu soţia într-un apartament, doar dacă va contribui la chirie. Viorel Vergheanu, concubinul Mihaelei Ion, nu concepe să fie despărţit de copilul de trei ani şi de soţie. „Copilul este sufletul meu! Dacă nu ni-l dau înapoi, eu şi nevasta ne punem ştreangul de gât“, a avertizat bărbatul.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite