Bucureşti: Mama lui Mowgli şi-a mai părăsit un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Ion, mama copilului găsit de jandarmi într-un ţarc pentru câini din Parcul Plumbuita, a aflat ieri de la reporterii „Adevărul“ că fiul ei a fost încredinţat statului.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Mai citiţi despre drama familiei lui "Mowgli":

Micul Mowgli, salvat de maidanezi
Micul Mowgli al maidanezilor
„Jandarmii mi-au luat copilul cu japca“
I-am găsit pe părinţii Micului Mowgli
Copil abandondonat în Parcul Plumbuita din Capitală

Femeia se află internată în Spitalul Dr. „I. Cantacuzino“ şi a născut alaltăieri o fetiţă prin cezariană pe care o va abandona în maternitate, pentru că este produsul unui viol.

După ce a aflat de la reporterii „Adevărul“ că băiatul său în vârstă de numai trei ani a fost luat de jandarmi şi dus la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului, Mihaela Ion, a izbucnit în plâns. „Am auzit de la soţul meu că au venit din nou cei de la Protecţia Copilului, dar nu ştiam că nu-l mai avem acasă“, a ţipat femeia.

Povestea  femeii în vârstă de numai 21 de ani este cutremurătoare. Şi-a cunoscut concubinul, pe Viorel Vergheanu, în urmă cu aproximativ patru ani.Au locuit mai întâi în casa mamei lui Viorel, de unde au fost daţi afară. „Mama ne-a lăsat pe drumuri, pe mine şi pe cei cinci fraţi ai mei, a vândut casa şi a plecat“, a povestit Viorel Vergheleanu.
 
Tatăl a stat 10 ani la închisoare

După ce au fost scoşi în stradă cu un copil mic, s-au mutat în casa părinţilor Mihaelei Ion, în comuna Găneasa din judeţul Ilfov. „Am locuit aici câteva luni. Tatăl meu  se certa mereu cu concubinul. Nu îi plăcea de el, fiindcă a stat în închisoare zece ani pentru tâlhărie. Mi-a alergat copilul cu toporul“, a povestit, în exclusivitate, pentru „Adevărul“, Mihaela Ion.

După ce au fost alungaţi şi de părinţii săi, cei doi concubini şi micuţul Cristian au locuit într-un Peco părăsit din Găneasa. Aici, femeia a trăit un adevărat coşmar. „Iubitul meu era plecat la muncă cu ziua.Un bărbat din comună, Ferdi, m-a violat de mai multe ori. Nu i-am spus lui Viorel de frică să nu facă o crimă. În 2008, am mai născut un băieţel pe care l-am lăsat în maternitate. Acel copil de care nu mai ştiu nimic era al violatorului, la fel şi acesta pe care l-am născut acum. Doar copilul de trei ani este al concubinului“, a spus femeia.

„Mi-a înfipt cuţitul în inimă şi în gât“

După ce au plecat  din acel loc, Mihaela, Viorel şi copilul au locuit luni pentru câteva luni sub Podul Colentina, după care s-au mutat în amplasamentul din Parcul Plumbuita.

Coşmarul Mihaelei Ion a continuat.  „Nu mai suportam să fiu violată. M-am opus iar, în vară, violatorul mi-a înfipt cuţitul în inimă şi în gât. De caz s-a ocupat secţia de Poliţie din Pipera, Ilfov. Am ajuns la spital şi acolo am aflat că mai aşteapt un copil, tot al violatorului care are 88 de ani“, a mai spus femeia îngrozită, în timp ce ne-a arătat urmele loviturilor de cuţit.

Pentru că nu este al bărbatului său şi pentru că nu îl poate întreţine, Mihaela îşi va lăsa copilul de numai câteza zile în maternitate, pentru a fi încredinţat statului. La micuţul Cristian Gabriel nu vrea însă în ruptul capului să renunţe. „Îmi vreau copilaşul înapoi! Nu pot trăi fără el!“, a strigat femeia.

„Ne punem amândoi ştreangul de gât“

Viorel Vergheanu, concubinul, a ajuns la spital supărat că jurnaliştii au scris că cel mic a fost lăsat pradă câinilor. „Copilul a fost îngrijit. El este sufletul meu. Am muncit pentru el şi pentru familia mea. Pe Mihaela am scăpat-o de prostituţie. Dacă Protecţia Copilului nu mi-l dă înapoi, eu şi nevasta ne punem ştreangul de gât până la Crăciun“, a ameninţat bărbatul.

Câinii i-au lins rănile

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a declarat ieri că micuţul Cristian va fi dat în grija unei asistente maternale, pentru că raportul medicilor arată că băieţelul fusese bătut. Potrivit edilului, câinii de care era înconjurat Cristian au fost singurii care nu i-au făcut niciun rău: animalele i-au lins rănile deschise. Primăria o poate ajuta pe mamă doar după ce „dovedeşte afecţiunea pentru nou-născut”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite