Soprana Amelia Antoniu s-a trezit din comă: "Mi-e foame şi mi-e sete"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două paciente infectate luni, în Spitalul CFR2, ca urmare a unor intervenţii chirurgicale uşoare, soprana Teatrului Naţional de Operetă, Amelia Antoniu şi Alice Preda, continuă să se afle în stare foarte gravă.

UPDATE 17.30 Ministrul Sănătăţii: Numărul raportat de infecţii intraspitaliceşti în România este mult sub media europeană

UPDATE 14.00

Amelia Antoniu a început să respire singură

Potrivit medicilor de la Spitalul Municipal şi familiei soprana a început să respire singură. Cadrele medicale iau în considerare varianta decuplării de la aparate.

Starea lui Alice Preda este în continuare foarte gravă. Medicii sunt rezervaţi în privinţa ei.

UPDATE 12.46

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sâmbătă, la Băileşti, judeţul Dolj, că vor fi effectuate controale la toate cele 16 spitale CFR din ţară.
Ministrul a declarat că oricum urmau să se efctueze controale la unităţile medicale începând de luni, după a primit semnale cum că există anumite nereguli. „Semnalele noastre nu erau de natură medicală. Noi nu facem decât să ne ocupăm de aceste spitale ale căilor ferate din punct de vedere administratiuv. Din punct de vedere medical ele sunt subordonate Ministerului Sănătăţii“, a declarat Berceanu.

UPDATE 11.40

Soprana Amelia Antoniu şi-a revenit din comă:"Mi-e foame şi mi-e sete!"

Soţul sopranei Amelia Antoniu a declarat că Amelia a reuşit să comunice, prin scris, şi a spus că îi este foame şi sete. "Acum ea vede, dar nu poate, încă, să vorbească", a mai spus avocatul Antoniu.Soţul Ameliei şi mama ei se roagă în biserica din curtea Spitalului Universitar. Colegii Ameliei Antoniu, de la casieră, până la directorul Operetei, vin în continuu, la spital, pentru a afla veşti şi a o susţine pe artistă.

Din păcate, Alice Preda, cealaltă pacientă care se luptă cu moartea, nu dă semne de revenire. Mama Alicei a declarat că trebuie începută o campanie publică împotriva actelor irsponsabile care se petrec în sistemul medical şi care au cele mai dramatice consecinţe.

UPDATE ora 11.25

Alice Preda se simte mai rău decât ieri

Mama Alicei Preda a declarat că starea fiicei sale s-a înrăutăţit.

Familia Preda vrea să o trasporte pe Alice la o clinică din Viena, dar, în actuala situaţie a pacientei, acest lucru nu se poate realiza. În aceeaşi siuaţie se află şi familia Ameliei Antoniu.

"Doar o salvare aeriană, dotată cu aparate la care pacientele ar putea fi conectate, ar asigura posibilitatea unui astfel de transport, ceea ce, deocamdată, nu avem la dispoziţie", au spus soţii celor două bolnave.

În lupta cu moartea, cele două tinere sunt permanent vegheate de soţii lor şi de membrii familiilor, la Spitalul Universitar unde sunt internate, de marţi, la Terapie Intensivă.

Licăriri de speranţă

De pe culoarul spitalului, unde se află şi în prezent, soţul Ameliei Antoniu, avocatul Nicolae Gamenţ Antoniu, a declarat : “Starea soţiei mele este în continuare deosebit de gravă. Plămânii ei continuă să nu funcţioneze şi multe organe au fost afectate de infecţie. Din fericire, se pare că infecţia nu se agravează. În plus, aseară, după ora 20.00, Amelia a început să pară că îşi recapătă conştienţa. Totuşi nu avem încă motive să devenim optimişti. Ne rugăm lui Dumnezeu şi aşteptăm”.

Soţul Alicei Preda era mult mai descurajat. “Nu s-a înregistrat nicio schimbare în starea Alicei”, a spus el, în umă cu câteva minute. “Singura veste bună este că încă trăieşte”, a mai spus, cu amărăciune Gabriel Preda.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite