La şezătoare cu pipe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii clubului Pipa Club Bucureşti s-au revăzut pentru prima dată în 2010 la berăria „La Popotă“.Fumătorii de pipă se întâlnesc de două ori pe lună pentru a gusta din ultimele tipuri de tutun comandate online din alte ţări.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

CITIŢI ŞI

Alguhan Akşar, stomatologul care confecţionează pipe

Cea mai importantă întâlnire a membrilor Pipa Club Bucureşti, singurul club de acest gen din Capitală, va avea loc pe data de 20 februarie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Fumătorilor de Pipă.

Membrii clubului s-au văzut, pentru prima oară în acest an, la 15 ianuarie. O parte dintre băieţi se cunoşteau de la alte întruniri, în timp ce alţii erau novici.

„Este prima întâlnire la care reuşesc să ajung“, mărturiseşte Mircea Ghinescu. „Eu fumez pipă de acum 9 ani. Când aveam 12 ani, un unchi m-a prins fumând ţigări. El mi-a zis că mai bine fumez pipă decât să fumez ţigări ca toţi proştii. După câţiva ani, am primit o pipă cadou. La început, a fost un moft, apoi a devenit o pasiune“, explică Mircea.

Pipa adună oameni din diferite profesii şi din diferite medii sociale, de toate vârstele, fie că sunt directori IT, managerii de companii multinaţionale, studenţi, doctori, sau chiar oameni fără slujbă, sunt de părere membrii de la Pipa Club Bucureşti.

„Eu am mai participat şi la alte întruniri. Atmosfera este una plăcută, se degajă un aer de camaraderie, de altruism. Pipa se fumează în momentele de relaxare, de introspecţie“, spune Radu Bălăuţă.

Comandă specială

Fiecare bărbat a venit pregătit cu mai multe tipuri de tutun, mai mult sau mai puţin aromatizat, în funcţie de gusturi. Punguţele de tutun tronau în centrul mesei mari, iar pipele de diferite dimensiuni şi modele erau aşternute în faţa fiecărui bărbat, precum nişte jucării preţioase dedicate adulţilor.

„Noi ne comandăm tutunul din Germania, din Anglia, de la case apreciate de tutun. Fiecare dintre noi îşi face un amestec din mai multe tutunuri şi îşi personalizează astfel tutunul pe care îl fumează“, spune Eugen.

„Il fumo è verità“

Membrii clubului îşi aprind şi reaprind pipele, discutând despre tipurile de tutun pe care le-au fumat de la ultima lor întâlnire sau despre preferatele lor. „L-ai încercat pe ăsta? Of, Doamne, ce e acolo! E un super tabac! Mi-a plăcut la nebunie!“, spune Costin.

Cutiuţele metalice care conţin preţiosul tutun sunt mânuite cu grijă, iar conţinutul lor este preţuit de fiecare membru în parte, în funcţie de preferinţe. Discuţia se învârte în jurul tutunului, iar numele mărcilor se plimbă pe buzele fumătorilor de pipe. Nici pipele nu sunt neglijate de la discuţie. „Există şi pipe dedicate femeilor, care sunt mai micuţe şi mai finuţe decât cele bărbăteşti“, explică Bogdan.

„Eu fumez pipă de acum doi ani. Se poate spune că eşti fumător de pipă atunci când ai măcar 10 pipe, un stash (rezervă) de patru sau cinci tipuri de tutun şi fumezi 21 de pipe pe săptămână, în cazul ideal“, explică Eugen.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite