Încă două centre de vaccinare împotriva gripei porcine în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Adrian Streinu Cercel, a declarat astăzi-dimineaţa că de mâine se vor deschide alte două centre unde bucureştenii se pot vaccina împotriva gripei AH1N1, respectiv Institutul de Sănătate Publică din strada Dr. Leonte şi la Institutul Cantacuzino.

Timişoara: Pandemia „porcină" a cucerit întreaga regiune de Vest în anul 2009

El a precizat că această măsură a fost luată întrucât în ultimele zile s-a înregistrat un număr mare de persoane care au dorit să se vaccineze la Institutul „Matei Blaş“. Numai în cursul zilei de ieriau venit pentru vaccinare 1.200 de persoane, vaccinându-se circa 150 pe oră. Medicii trebuiau să lucreze vineri până la ora 15,00 dar şi-au prelungit programul până la ora 23,00, pentru a vaccina toate persoanele prezente.

Află câţi oameni au stat la coadă azi-dimineaţă la Institutul Matei Balş, pentru a se vaccina

Institutul nu ar fi trebuit să lucreze astăzi pentru vaccinare, dar, având în vedere numărul mare al persoanelor venite să se vaccinezeieri, s-a decis ca să se lucreze şi astăzi, potrivit lui Cercel.
De asemenea medicii de familie au obligaţia să îşi procure vaccinul împotriva gripei cu virusul AH1N1 de la Direcţiile de Sănătate Publică şi să facă vaccinarea. Vaccinarea se face gratuit fără a se percepe nicio taxă.

Specialistul a precizat că nu există contraindicaţii pentru vaccinare decât pentru persoanele care sunt alergice la ou şi femeile gravide în primele cinci luni. Copiii nu se vaccinează încă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite