Bucureşti: UPDATE Mii de oameni stau la coadă pentru a se vaccina (FOTO GALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de bucureşteni au format azi-dimineaţă cozi imense la poarta Spitalului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală pentru a se vaccina împotriva gripei porcine.

VEZI MAI MULTE IMAGINI

<!--[if gte mso 10]>

Speriaţi de moartea actorului Toni Tecuceanu şi de valul de decese de ieri, mii de bucureşteni au stat astăzi la coadă şi câte 4, 5 ore pentru a se vaccina împotriva virusului gripei porcine.

Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ a fost luat cu asalt încă de la primele ore ale dimineţii. „M-a speriat moartea actorului de la «Cârotaşi». Ieri am mai auzit de nouă oameni morţi din cauza gripei, aşa că am venit să mă vaccinez pentru că în celelalte zile lucrez. Nu prea ştiu ce înseamnă vaccinul ăsta, îl fac şi, apoi, stau şi aştept să văd dacă mi se face rău“, a spus Dumitru, un bucureştean care stătea la coadă pentru a fi vaccinat.

În jurul lui mii de oameni, unii cu măşti pe faţă, alţii fără. Cu toţii vorbeau despre teama care i-a cuprins parcă deodată. “M-a luat panica atunci când am văzut că ieri au mai murit încă nouă oameni. Nu e de glumă. Am o fetiţă de 3 ani şi jumătate şi nu vreau să o expun niciunui risc”, ne-a spus Monica Hărăpescu, dându-şi uşor la o parte masca pe care o avea pe faţă.

Ca răspuns la isteria iscată printre bucureştenii, autorităţile medicale au mai deschis astăzi, la ora 13.00 încă două centre unde se fac vaccinări. Încă dinainte ca acesta să fie deschis mai multe persoane se aşezaseră deja la cozi pentru a prinde un loc în faţă.

Unde ne putem vaccina

Bucureştenii se pot vaccina împotriva gripei porcine în trei centre:

- Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din strada Dr. Calistrat Grozovici nr. 1 (între Calea Dorobanţilor şi Obor)

- Spitalul Clinic de Urgenţă Oftalmologic din Piaţa Alexandru Lahovari nr. 1

- Spitalul Colentina din Şoseaua Ştefan cel Mare nr. 19 - 21 (între Calea Dorobanţilor şi Obor)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite